Main Content

Regenda sa stal hráčom mesiaca v AHL: Kedy môže prísť povolanie do NHL?

pondelok, 6. november 2023 10:01 | Autor: Róbert Kalnický

Pavol Regenda
Pavol Regenda | zdroj: TASR

Pavol Regenda sa stal hráčom prvého mesiaca sezóny v tíme San Diego Gulls, ktorý pôsobí v kanadsko-americkej AHL. Postupne sa začína naskytať otázka, či ho uvidíme aj v prvom tíme Anaheimu Ducks.

Regenda v doterajšom priebehu ročníka na farme naskočil do ôsmich zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal dve asistencie. S priemerom bodu na zápas je najproduktívnejším hráčom svojho tímu. Okrem produktivity ho však zdobí aj herný prejav. Regenda patrí k najaktívnejším hráčom, najlepším korčuliarom a nie je mu cudzia ani hra do tela.

Na jeho nešťastie sa však v úvode ročníka Anaheimu Ducks darí nad očakávania. Káčeri dnes v noci dokonca ako prvý klub v novej sezóne dokázali poraziť úradujúcich šampiónov Vegas Golden Knights. V tabuľke Západnej konferencie aktuálne patrí Káčerom šiesta priečka, keď po jedenástich zápasoch majú aktívne skóre 37:32 a 14 bodov na konte.

Navyše, darí sa aj hráčom z bottom six. Výborné výkony podávajú Adam Henrique, Jakob Silfverberg či Sam Carrick. Do zostavy sa po zranení dostal aj Alex Killorn, ktorý nastupuje na krídle tretej formácie. V úvode sezóny sa chytil aj tandem Leason - Johnston, takže Regendovi miesto v zostave neostalo.

Avšak, v prípade, že príde séria viacerých porážok, môže sa michalovský rodák dostať späť do prvého tímu. 23-ročný slovenský reprezentant potrebuje pokračovať v nastolených výkonoch. Nie je vylúčené, že do konca kalendárneho roka ho uvidíme naskočiť aj do zápasov profiligy.