Main Content

Spišská Nová Ves je naďalej na čele Extraligy: Druhé sú už Košice, kto prekvapil?

pondelok, 6. november 2023 09:12 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: TASR

Hokejisti Spišskej Novej Vsi nezaváhali v zápase 17. kola Tipos extraligy s posledným Humenným a víťazstvom 6:2 si upevnili pozíciu lídra tabuľky.

Na 2. miesto poskočili po zaváhaní Zvolena s Nitrou (5:7) hráči Košíc, ktorí zdolali Michalovce 3:2. Cenný triumf zaznamenali Trenčania v derby proti Slovanu (5:1). Diváci vo Zvolene videli až 12 gólov, no HKM aj napriek tomu, že sa prehupol ako prvý cez 70-gólovú hranicu, nebral proti Nitre ani bod. "Corgoni" oplatili súperovi vysokú prehru zo 6. kola (3:9).

Na triumfe vo Zvolene sa podieľali šiesti strelci, dvojgólový (2+1) bol kanadský útočník Sahir Gill. Zvolenčania v zápase prehrávali 0:3 aj 2:5, no dokázali desať minút pred koncom vyrovnať. Autorom víťazného gólu, pri siedmom víťazstve Nitry z uplynulých deviatich duelov, bol práve Gill. Gólová naháňačka sa strhla aj v Liptovskom Mikuláši medzi domácimi hráčmi a hosťujúcimi Banskobystričanmi. Liptáci v zápase viedli 3:0, no o trojgólový náskok v prostrednej časti prišli.

Hrdinom domácich bol napokon v 48. minúte v zápase trojbodový najproduktívnejší obranca súťaže Mitchell Miller, ktorý šiestym gólom v sezóne vybojoval domácich tri pre domácich tri body a posunul sa s 26 bodmi v kanadskom bodovaní súťaže už na 2. miesto. Košičania zaznamenali v krajskom derby proti Michalovciam štvrtú výhru za sebou. Trápiace sa Michalovce naopak nebodovali už v piatom stretnutí v sérii. Trenčín po sérii šiestich prehier za sebou ťahá už štvorzápasovú sériu víťazstiev.

Najcennejšie z nich zaznamenali "vojaci" doma proti bratislavskému Slovanu, ktorý zdolali presvedčivo 5:1. Trojbodový (2+1) bol člen elitného útoku domácich Matej Giľák. Tri body zaknihoval aj Olivier Archambault zo Spišskej Novej Vsi, ktorý prispel Spišiakom k triumfu 6:2 nad posledným Humenným. Kanadský útočník sa tak udržal s 27 bodmi (8+19) na čele produktivity celej súťaže.