Main Content

Arteta berie prehru v Newcastli ťažko: Takéto rozhodnutie je hanbou

nedeľa, 5. november 2023 10:51 | Autor: TASR

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: TASR

Až v 11. kole okúsili futbalisti Arsenalu prvú prehru v tejto sezóne Premier League, keď podľahli domácemu Newcastlu 0:1. "Kanonieri" mali po zápase ťažké srdce na rozhodcov, ktorí v 64. minúte uznali kontroverzný gól Anthonyho Gordona.

Tréner hostí Mikel Arteta nazval tento verdikt hanebným. Gordon zblízka doklepol loptu do bránky a postaral sa tak o jediný zásah stretnutia. Hráči Arsenalu namietali, že pred centrom do šestnástky zachytil Joe Willock loptu už mimo ihriska a Joelinton pred gólom potlačil obrancu Gabriela, čím sa otvoril priestor pre dorážku Gordona. Hlavný arbiter Stuart Attwell dlho preveroval situáciu s VAR a ten napokon rozhodol v troch separátnych prípadoch v prospech Newcastlu.

Podľa videorozhodcov Joelinton Gabriela nefauloval, Gordon nebol v ofsajde a lopta pred centrom do pokutového územia ešte nebola celým objemom za čiarou. Takéto rozhodnutie sa však nepáčilo Artetovi. "Takýto výsledok sa nemal zrodiť. Je hanba, čo sa stalo, že tento gól uznali, navyše v Premier League, ktorú označujú za najlepšiu ligu na svete. Dvadsať rokov žijem v tejto krajine a teraz sa prvýkrát hanbím. Je to hanebný verdikt. Tak veľa je v hre a oni takto rozhodnú... Gól nemal platiť, z mnohých dôvodov. Je to trápne, absolútna hanba," hneval sa kouč Arsenalu na pozápasovej tlačovej konferencii.

Tréner Newcastlu Eddie Howe nesúhlasil s Artetom: "Ešte som si nepozrel videozáznam, no podľa toho, čo som videl, to bol z môjho pohľadu regulárny gól. Vybojovali sme cenné víťazstvo, hráči si zaslúžia uznanie. Podali sme bojovný výkon," spokojne konštatoval Howe.

"Straky" po vyradení Manchestru United v anglickom Ligovom pohári ukoristili ďalší cenný skalp a poistili si šieste miesto v tabuľke. Z lavičky náhradníkov sledoval duel slovenský brankár domácich Martin Dúbravka, v bránke dostal opäť prednosť Nick Pope. Arsenal zostal na priebežnej tretej priečke, keď nevyužil príležitosť bodovo sa dotiahnuť na lídra súťaže Manchester City.