Main Content

Arsenal prvýkrát v Premier League prehral: Zápas v Newcastli sprevádzali kontroverzie

nedeľa, 5. november 2023 10:22 | Autor: TASR

Newcastle United
Newcastle United | zdroj: TASR

V záverečnom sobotnom stretnutí 11. kola anglickej Premier League zvíťazili futbalisti Newcastlu United nad Arsenalom Londýn 1:0 po góle Anthonyho Gordona zo 64. minúty.

Z lavičky náhradníkov sledoval duel slovenský brankár domácich "strák" Martin Dúbravka. Arsenal prehral prvýkrát v tomto ligovom ročníku a nevyužil príležitosť bodovo sa dotiahnuť na lídra súťaže Manchester City. Ten potvrdil rolu favorita a s Bournemouthom si poradil vysoko 6:1.

Hrdinom stretnutia bol belgický útočník Jeremy Doku, ktorý strelil prvý gól svojho tímu a ďalšie štyri spoluhráčom pripravil. City rozhodol o triumfe nad trápiacim sa súperom z dolnej časti tabuľky už v úvodnej 45-minútovke. Skóre otvoril Doku, ktorý si v 30. minúte narazil loptu s Rodrim a presadil sa strelou z prvej. Okrem toho si 21-ročný belgický útočník pripísal štyri gólové asistencie.

Postupne mal prsty v dvoch presných zásahoch Davida Silvu, z jeho prihrávok vyťažili aj Manuel Akanji a striedajúci Phil Foden. Až na jedenásty pokus sa hráči Sheffieldu United dočkali prvého víťazstva v tomto ročníku. Pred svojimi fanúšikmi zdolali Wolverhampton 2:1 vďaka premenenej jedenástke Olivera Norwooda v desiatej minúte nadstavenia.

So štyrmi bodmi sa Sheffield dotiahol na predposledné Burnley, ktoré doma podľahlo Crystal Palace 0:2. Manchester United zvíťazil na ihrisku Fulhamu 1:0 po góle Bruna Fernandesa v nadstavenom čase. Portugalský reprezentant, ktorý odohral svoj jubilejný 200. zápas za "červených diablov", skóroval z hranice šestnástky. Iba na lavičke náhradníkov sedel slovenský brankár v službách Fulhamu Marek Rodák. Jeho tím figuruje na 14. mieste neúplnej tabuľky, United sa posunuli na 7. pozíciu. Na súpiske hostí chýbal útočník Marcus Rashford, ktorý sa zranil na tréningu. Jeho absencia súvisela so zdravotnými problémami a nie s medializovanou kauzou, keď po minulotýždňovej prehre 0:3 s Manchestrom City navštívil nočný klub. Neskôr sa za svoje správanie ospravedlnil.