Main Content

Elitná jedenástka dohrávaného 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 28. marec 2012 16:27 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka dohrávaného 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka dohrávaného 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Včera sa dohrávalo 19. kolo Corgoň ligy. V tomto kole sa nezrodilo ani jedno víťazstvo domáceho mužstva, čo sa stalo prvýkrát v sezóne. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Petr Bolek (Senica)
– Veľká opora Senice sa ukázala opäť dobrým výkonom, tentoraz v Ružomberku. Na začiatku zápasu zneškodnil šancu Masaryka a toho vychytal aj neskôr. Jeho mužstvo hralo väčšinu zápasu v oslabení, ale dokázalo vyhrať. Aj vďaka dobrej organizácií obrany s ním na čele. Vytiahol sa aj pri strele Lásika a nájazde Pekára.

Obrancovia


Josef Kaufman (Trnava) – Zdá sa, že tento český futbalista sa dostáva po zimnom príchode pomaly do formy. Post pravého obrancu mu nevyhovoval a tak dobré výkony odvádza až na svojom typickom poste stopéra. V Banskej Bystrici dokázal v prvom polčase zachytiť gólovú prihrávku Laksíka a ako bonus pridal tretí gól zápasu.

Peter Jánošík (Slovan) – Pred svojím príchodom z Dubnice, bol považovaný za veľký stopérsky talent. V Slovane sa ale nikdy nedokázal stať pravidelným členom základnej zostavy. V zime už bol jednou nohou v Olomouci, ale zostal a môže Slovanu vytrhnúť stopérsky tŕň z päty. V Nitre vyhral všetky osobné súboje, vo vzduchu bol dominantný aj pred súperovom bránou. Raz ju ohrozil hlavou sám a raz ňou prihral Kladrubskému do čistej šance.

Jiří Kladrubský (Slovan)
– Do našej jedenástky sme ho zaradili na stopérsky post, aj keď na ňom v Nitre hral iba necelý druhý polčas. Prvý polčas hral v centrálnej zóne a prakticky všetky lopty Slovana išli cez neho. Po vylúčení Hada strávil zvyšok zápasu na poste stopéra a pri jednom rohu nepremenil čistú šancu. Ukázal aj skvelý prienik až od miesta stopéra so skvelou prihrávkou na Šeba, ktorý šancu nepremenil.

Ricardo Nunes (Žilina) – Už tradične dobrý výkon podal na ľavej strany žilinskej obrany tento portugalský futbalista. Vie kedy má podporiť útok a kedy je lepšie ostať vzadu. Jeho ľavačka je presná a keď mu spoluhráči otvorili priestor na útočenie, museli sa mať hráči Zlatých Moraviec na pozore.

Stredopoliari


Milan Pavlovič (Zlaté Moravce) – Predchádzajúci zápas na poste stopéra mu nevyšiel podľa predstáv a tak ho tréner Jarábek striedal. Proti Žiline ho už postavil na jeho tradičný post defenzívneho stredopoliara a na ňom sa cítil dobre. Počas celého zápasu išiel naplno a zaslúženou odmenou mu bola asistencia pri vyrovnávajúcom góle Luhového.

Lester Peltier (Trenčín)
– Rýchlik z Trinidadu a Tobago robil obrane Košíc problémy. Jeho priamy ťah na bránu zapríčinil oba góly jeho mužstva. Najprv si v hokejovej terminológií pripísal druhú asistenciu pri prvom góle a tesne pred koncom naservíroval ako na tácke víťazný gól pre Štefánika. Navyše dvakrát sám podkúril domácemu brankárovi.

Samuel Štefánik (Trenčín)
– Reprezentant do 21 rokov dostáva v domovskom klube dostatok príležitostí, aby zveľaďoval svoj talent. Jeho hre pomáha aj to, že okolo seba má dobre technicky vybavených hráčov, s ktorými si rozumie. Vďaka jeho gólu Trenčín prvý krát v sezóne vyhral na súperovom ihrisku a pri prvom góle asistoval.

Seydouba Soumah (Nitra) – Guinejský futbalista si každým zápasom viac a viac zvyká na našu najvyššiu súťaž. Že je dobre technicky vybavený ukázal hlavne v čase, keď hrala Nitra v zápase proti Slovanu presilovku. Viac miesta na ihrisku mu evidentne vyhovovalo a snažil sa o individuálne prieniky. Keď sa naučí hrať viac tímovo bude ešte lepší.

Útočníci

Dzon Delarge (Dunajská Streda) – Opäť na seba upútal. V zápase o záchranu síce gól nepadol, ale nebyť jeho aktivity, domáci by naň nemali ani príležitosť. Má to ťažké v tom, že súperom stačí strážiť iba jeho. No aj tak s ním mali všetci Prešovčania veľa roboty. Často ho nevedeli odstaviť od lopty a pri niektorých príležitostiach odolali iba vďaka šťastiu.

Michal Gašparík (Trnava) – V Banskej Bystrici hral viac v útoku a mohol sa voľne pohybovať, čo dokázal využiť. Najprv vyrobil pokutový kop, ktorý sám aj premenil a neskôr krásnou krížnou prihrávkou vysunul do behu Bicáka, ktorý zvýšil na rozdiel dvoch gólov a tým rozhodol o výsledku zápasu.