Main Content

Lionel Messi s Interom Miami do Číny tento mesiac nevycestuje: Prečo zmenili plány?

štvrtok, 2. november 2023 08:18 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: Twitter - Inter Miami

Futbalisti Interu Miami v kádri s osemnásobným držiteľom Zlatej lopty Lionelom Messim sa v novembri nepredstavia na plánovanom turné v Číne. Americký tím v stredu oznámil, že jeho plánovaná cesta na dvojicu exhibičných zápasov zrušili.

Očakávaná celková návštevnosť dvoch plánovaných duelov mala presiahnuť 100.000 divákov. Klub zámorskej MLS uviedol, že dôvodom boli "nepredvídané okolnosti". Promotér turné, spoločnosť NSN, uviedla, že rozhodnutie zrušiť turnaj bolo z úcty k čínskym predstaviteľom po minulotýždňovom úmrtí bývalého premiéra krajiny Li Kche-čchianga.

"Ambíciou Interu Miami zostáva rozšíriť svoj globálny dosah hraním pred neuveriteľnými fanúšikmi z celého sveta," dodal vo vyhlásení americký tím. Messi hral v Číne viackrát, naposledy v júni tohto roku krátko pred tým, ako oznámil podpis zmluvy s Interom Miami.

Tridsaťšesťročný Argentínčan v Číne získal aj olympijské zlato v roku 2008. Spolu so spolumajiteľom Interu Davidom Beckhamom majú v Ázii obrovské množstvo priaznivcov a v regióne podpísali niekoľko sponzorských zmlúv.