Main Content

Fantastickí slovenskí brankári: Rodák aj Dúbravka splatili dôveru v ligovom pohári

štvrtok, 2. november 2023 08:16 | Autor: TASR

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka vychytal víťazstvo Newcastlu United nad svojím bývalým klubom a obhajcom trofeje v Ligovom pohár Manchestrom United.

"Straky" v repríze vlaňajšieho finále triumfovali 3:0 a postúpili do štvrťfinále. Hostia z Newcastlu položili základ víťazstva v prvom polčase, ktorý vyhrali 2:0. Skóre otvoril v 28. minúte Miguel Almiron, ktorý už po piatich minútach vystriedal zraneného Matta Targetta.

V 36. minúte pridal druhý gól Lewis Hall a po hodine hry upravil na konečných 3:0 Joe Willock. Dúbravka chytil všetky tri strely Manchestru medzi tri žrde. Newcastle prehral vlaňajšie finále 0:2. Futbalisti londýnskeho Arsenalu vypadli v osemfinále, keď prehrali s West Hamom United 1:3.

Skóre otvoril v 16. minúte vlastným gólom Ben White, v druhom polčase sa za domácich presadili Mohammed Kudus a Jarrod Bowen, za hostí v nadstavenom čase už len skorigoval výsledok Martin Ödegaard.

Do štvrťfinále postúpil Liverpool, ktorý vyhral v Bournemouth 2:1, Chelsea si poradila s Blackburnom 2:0 a Everton zdolal Brunely 3:0. Slovenský brankár Marek Rodák vychytal triumf Fulhamu na ihrisku Ipswichu 3:1.