Main Content

Juraj Slafkovský s ďalšou chybou, ktorá viedla ku gólu: Toto sú jeho čísla zo zápasu proti Winnipegu

nedeľa, 29. október 2023 11:30 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Hokejisti Montrealu v zostave s Jurajom Slafkovským zvíťazili v noci na nedeľu v zámorskej NHL nad Winnipegom 4:3 po nájazdovom rozstrele. Slovenský útočník strávil na ľade 12:02 min, na bránku súpera vyslal dve strely a zaznamenal dva mínusové body. O triumfe Canadiens rozhodol Nick Suzuki.

Slafkovskému zápas nevyšiel a od polovice tretej tretiny ho už tréner Martin St. Louis na ľad neposielal. Jets viedli gólom kapitána Adama Lowryho, ktorý si premeneným nájazdom v 5. minúte otvoril strelecký účet v sezóne. O 37 sekúnd neskôr síce vyrovnal obranca Justin Barron, ale v prvej minúte druhej tretiny strelili hostia dva rýchle góly.

V 15. sekunde sa opäť presadil Lowry a v 33. zvýšil na 3:1 Nino Niederreiter, keď potrestal stratu puku Slafkovského za bránkou. Canadiens od tohto momentu už neinkasovali a k obratu prispel skvelým výkonom aj brankár Jake Allen, ktorý zlikvidoval 42 striel. Na 2:3 znížil Sean Monahan a do predĺženia poslal duel fínsky útočník Joel Armia, ktorý tak úspešne oslávil sezónny debut v NHL po tom, ako začal na farme.

“Podržal ich brankár, mohli sme vyhrávať o tri, štyri góly. Napriek prehre sme s výkonom spokojní,” povedal asistent trénera Winnipegu Scott Arniel. Slafkovský podľa pokročilých štatistík podal najhorší výkon v sezóne a tréner St. Louis ho od druhej polovice tretej tretiny už na ľad neposlal. Slovenský útočník nebodoval v siedmom zápase za sebou, na konte má len jednu asistenciu z úvodného duelu sezóny. Canadiens otočili druhýkrát za sebou duel z viacgólového manka, čo sa okrem nich podarilo v tomto ročníku len Torontu a Chicagu. “Mali sme zlý štart do druhej tretiny, ale páči sa mi ako sme zareagovali. Ukázali sme charakter,” povedal Suzuki. Duel pre zranenie nedohral obranca Montrealu Mike Matheson.