Main Content

Harry Kane po hetriku za Bayern Mníchov: Vďaka patrí mojim spoluhráčom, bola to zásluha tímu

nedeľa, 29. október 2023 11:24 | Autor: TASR

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Anglický futbalový reprezentant Harry Kane sa blysol druhým hetrikom za Bayern Mníchov. Úradujúci nemecký majster deklasoval v 9. kole Bundesligy Darmstadt 8:0. Ozdobou bol Kaneov druhý gól, keď ďalekonosnou strelou z vlastnej polovice ihriska prehodil brankára Marcela Schuhena.

Do súťažného kolotoča sa po vyše desiatich mesiacoch vrátil brankár a kapitán tímu Manuel Neuer, ktorý si udržal čisté konto. Bayern nevstúpil do zápasu najlepšie, hneď v 4. minúte dostal červenú kartu stredopoliar Joshua Kimmich. "Bolo to zbytočné vylúčenie a som na to veľmi nahnevaný," uviedol podľa agentúry AFP. Budúci týždeň tak vynechá šláger na ihrisku Borussie Dortmund. Bola to prvá priama červená karta Bayernu v Bundeslige za uplynulých 26 rokov.

Hostia sa však z početnej výhody dlho netešili, od 21. minúty hrali bez Klausa Gjasulu. Misky váh sa navyše preklopili o 20 minút neskôr, keď do spŕch putoval z tímu hostí aj Matej Maglica. Bolo to prvýkrát v 60-ročnej histórii ligy, keď boli traja hráči vylúčení v prvom polčase. Domáci v druhej 45-minútovke početnú výhodu dokonale využili a strelili všetkých osem gólov za menej ako 40 minút. Najviac sa na tom podieľal Kane, ktorý potvrdil formu a zaznamenal tri presné zásahy. Najprv skóroval v 51. minúte, keď sa po centri Noussaira Mazraouiho presadil hlavou.

O osemnásť minút neskôr skóroval ďalekonosnou strelou z vlastnej polovice a hetrik zavŕšil v závere po prihrávke od Leroya Saneho. Kapitán anglickej reprezentácie sa stal prvým hráčom, ktorý dal 12 gólov v deviatich zápasoch Bundesligy. "Streliť hetrik je pre útočníka vždy úžasný pocit. Vďaka patrí mojim spoluhráčom, ktorí mi vytvorili množstvo šancí. Bola to však hlavne zásluha tímu. Už som povedal, že s týmito hráčmi okolo seba viem, že sa dostanem do šancí. Musím sa len uistiť, že som v správnom čase na mieste, kde mám byť," uviedol Kane, ktorý opísal aj svoj gól z vlastnej polovice: "Pozrel som sa a videl som, že brankár je mimo svojej pozície. Lopta bude mať doma zrejme špeciálne miesto. Najdôležitejšie však bolo dosiahnuť víťazstvo."