Main Content

Neuer chytal za Bayern po 331 dňoch: Je veľmi ambiciózny človek a nikdy neprestal veriť

sobota, 28. október 2023 21:27 | Autor: TASR

Manuel Neuer
Manuel Neuer | zdroj: TASR

Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer podľa vlastných slov nikdy neprestal veriť vo svoj návrat na trávnik.

A dúfal, že po komplikovanej zlomenine nohy, ktorú utrpel v decembri 2022, bude opäť hrať. Dočkal sa v sobotnom ligovom zápase proti Darmstadtu (8:0), v ktorom po 331 dňoch absencie vychytal čisté konto. "Som veľmi ambiciózny človek. Návrat sa mi podaril v spolupráci s veľkým tímom odborníkov, lekárov a trénerov. Som im všetkým za to veľmi vďačný. Ďalšou vecou je mentálny aspekt. Vždy som veril, že sa vrátim. Som šťastný, že sa mi to podarilo, a že toľko ľudí, ktorí ma sprevádzali touto cestou, tu dnes bolo so mnou," uviedol 37-ročný Neuer pre televíznu stanicu Sky.

Zatiaľ nie je jasné, či sa Neuer dostane aj do nominácie Juliana Nagelsmanna na ďalšie prípravné zápasy nemeckej reprezentácie proti Turecku a Rakúsku. Nagelsmann sa pred časom vyjadril, že chce dať majstrovi sveta z 2014 potrebný čas, aby získal späť svoju najlepšiu formu. Kapitán Bayernu Mníchov má za sebou náročnú viac ako 10-mesačnú rekonvalescenciu po operácii zlomeniny nohy, ktorú si privodil vlani na decembrovej lyžovačke.

Naposledy chytal 1. decembra 2022 vo víťaznom zápase v základnej skupine MS 2022 proti Kostarike (4:2). Do bránky Bayernu sa predtým naposledy postavil 12. novembra 2022 na ihrisku FC Schalke 04 (2:0). Bayern v januári angažoval Yanna Sommera z Borussie Mönchengladbach, ten však v lete odišiel do Interu Miláno. Brankársky post v Mníchove v tejto sezóne zastával Sven Ulreich.