Main Content

3 červené karty, návrat Neuera a skvelý Kane: Bayern totálne rozmontoval nováčika

sobota, 28. október 2023 20:07 | Autor: TASR

Manuel Neuer
Manuel Neuer | zdroj: TASR

Futbalisti Bayernu Mníchov deklasovali v sobotnom zápase 9. kola nemeckej Bundesligy Darmstadt 8:0. Anglický útočník Harry Kane zaznamenal svoj druhý hetrik od príchodu do Mníchova. Brankár a kapitán tímu Manuel Neuer vychytal čisté konto, na trávnik sa po zranení vrátil po 331 dňoch.

Domáci dali všetky góly v druhom polčase. Bayern nevstúpil do zápasu najlepšie, hneď v 4. minúte obdržal červenú kartu stredopoliar Joshua Kimmich. Hostia sa však z početnej výhody dlho netešili, od 21. minúty hrali bez Klausa Gjasulu. Misky váh sa navyše preklopili o 20 minút neskôr, keď do spŕch putoval z tímu hostí aj Matej Maglica.

Do záveru prvého polčasu gól nepadol, kanonáda domáceho tímu prišla v druhej polovici stretnutia. Okrem Kanea sa presadili aj Leroy Sane a Jamal Musiala, ktorí strelili po dva góly, jeden presný zásah pridal Thomas Müller. Ozdobou bol najmä presný zásah Kanea na 5:0 v 69. minúte, keď ďalekonosnou strelou z vlastnej polovice ihriska prehodil brankára Marcela Schuhena.

Bayern figuruje na čele neúplnej tabuľky s 23 bodmi. Hoffenheim prekvapivo ukončil sedemzápasovú víťaznú sériu Stuttgartu, na jeho pôde triumfoval 3:2. Union Berlín prehral už siedmykrát za sebou, Brémam podľahol 0:2. Od zostupovej pozície v tabuľke ho delí jediný bod.