Main Content

Barcelona s podporou Rolling Stones nestačila na Real Madrid: Rockovou hviezdou sa stal Bellingham

sobota, 28. október 2023 19:58 | Autor: TASR

Jude Bellingham
Jude Bellingham | zdroj: TASR

Futbalistov Barcelony prišiel na sobotné El Clasico proti Realu Madrid (1:2) podporiť priamo do hľadiska aj spevák Mick Jagger.

Spoluzakladateľ Rolling Stones bol na zápase spolu s ďalším členom kapely Ronniem Woodom. Hráči Barcelony odohrali duel v špeciálnych dresoch, na ktorých mali namiesto bežného mena sponzora ikonické logo rockovej kapely.

Pred úvodným výkopom fanúšikovia Kataláncov vystavili na tribúnach mozaiku bordovej a modrej farby spolu s obrovským logom Rolling Stones. Barcelona má uzavretú sponzorskú zmluvu so službou Spotify. Na predchádzajúcich zápasoch El Clasico mala špeciálne dresy s logami španielskej popovej hviezdy Rosalie a kanadského rapera Drakea, pripomenula agentúra AP. 

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v sobotnom El Clasicu na ihrisku FC Barcelona 2:1 a aj po 11. kole sú na čele ligovej tabuľky o skóre pred Gironou. Katalánci viedli až do 67. minúty, o triumfe "bieleho baletu" však potom dvoma gólmi rozhodol stredopoliar Jude Bellingham. Barcelona zaostáva na treťom mieste za Realom o štyri body. El Clasico sa hralo prvýkrát v histórii na barcelonskom Olympijskom štadióne a domácich poslal do vedenia už v 6. minúte stredopoliar Ilkay Gündogan. Bol to jeho prvý presný zásah v drese "blaugranas".

Tridsaťtriročný Nemec využil odrazenú loptu od Davida Alabu a presnou strelou prekonal brankára Kepu Arrizabalagu popod nohy. Barcelona hrala v prvom polčase aktívnejšie, no napriek šanciam Joaa Felixa či Fermina Lopeza už skóre nezvýšila. Naopak, po zmene strán sa k väčšej aktivite dostali hostia, čo využil v 68. minúte stredopoliar Jude Bellingham.

Angličan si prebral loptu vo vzdialenosti asi 20 metrov od bránky a ďalekonosnou strelou nedal brankárovi Marcovi-Andremu Ter Stegenovi šancu. Barcelončanom sa nedarilo presadiť, nepomohlo im ani nasadenie kanoniera Roberta Lewandowského a Raphinhu, ktorí sa vrátili po zraneniach a naskočili do hry v priebehu druhého polčasu. V závere zápasu to už vyzeralo na deľbu bodov, no v nadstavenom čase prišla ďalšia rana z kopačky Bellinghama. Po centri Daniho Carvajala a jeho predĺžení od Luku Modriča poslal loptu do siete z bezprostrednej blízkosti - 1:2.