Main Content

Patrik Schick je konečne späť: Dočkal sa návratu po dlhom zranení

piatok, 27. október 2023 17:34 | Autor: TASR

Patrik Schick
Patrik Schick | zdroj: TASR

Český futbalista Patrik Schick sa po dlhodobom zranení vrátil do súťažného kolotoča. Hráč nemeckého Bayeru Leverkusen nastúpil vo štvrtkovom zápase Európskej ligy proti Karabachu Agdam (5:1).

Dvadsaťsedemročný útočník hral naposledy 9. marca proti Ferencvárosu Budapešť, odvtedy ho trápili problémy so slabinami. Tréner Bayeru Xabi Alonso ho v dueli s Karabachom poslal na ihrisko v 62. minúte. "Vrátiť sa po zranení je vždy ťažké, no takto dlho som mimo hry ešte nebol. Zápas je niečo úplne iné ako tréning, ale bude sa to zlepšovať. Nič ma už nebolí a som šťastný," citovala Schicka agentúra DPA.

Schick prišiel do Leverkusenu v roku 2020 a v drese nemeckého tímu strelil 41 gólov. Podľa Alonsa bol mierne sklamaný, že túto štatistiku sa mu vo štvrtok nepodarilo zvýšiť. "Samozrejme, že chcel streliť gól. Ale som veľmi šťastný, že je späť," uviedol španielsky kouč.

Športový riaditeľ klubu Simon Rolfes si je istý, že Schick bude robiť pokroky: "Musíme mať ešte trochu trpezlivosti. Vždy však dostane priestor. Veľmi dlho sa na návrat tešil a tvrdo na ňom pracoval. Táto snaha prospieva jeho duši aj telu."