Main Content

Je rozhodnuté, hviezda Premier League v tejto sezóne dohrala: Dôvodom je stávkarská aféra

štvrtok, 26. október 2023 16:46 | Autor: TASR

Newcastle United
Newcastle United | zdroj: TASR

Talianska futbalová federácia (FIGC) udelila stredopoliarovi Sandrovi Tonalimu desaťmesačný dištanc za nelegálne stávkovanie. Podľa informácií agentúry AP Talian súhlasil s dohodou o vine a treste, ktorá zahŕňa liečbu závislosti od hazardných hier.

Dvadsaťtriročný hráč Newcastlu si tak po zvyšok sezóny nezahrá v Premier League ani v drese národného tímu. Vynechá i budúcoročné ME. Polícii sa predtým priznal, že v čase keď pôsobil v AC Miláno, stavil na výhry svojho vtedajšieho klubu. FIGC už udelila zákaz činnosti na sedem mesiacov stredopoliarovi Nicolovi Fagiolimu z Juventusu Turín, ktorý sa taktiež do kauzy zaplietol.

Turínska prokuratúra čoskoro vypočuje aj Nicola Zaniolu. Útočník Aston Villy však trvá na tom, že nikdy nestávkoval na futbal, ale hral iba poker a blackjack. Do stávkového škandálu v talianskom futbale má byť zapletená viac ako desiatka hráčov Serie A. Ako prvých polícia začala vyšetrovať Tonaliho a Zaniola, ktorí v uplynulom asociačnom termíne museli pre kauzu opustiť kemp talianskej reprezentácie. Tá sa pripravovala na dva zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Malte (4:0) a Anglicku (1:3).