Main Content

OFICIÁLNE: Michalovce potvrdili príchod ďalšej zahraničnej posily!

štvrtok, 26. október 2023 10:41 | Autor: Róbert Kalnický

Patriks Zabusovs
Patriks Zabusovs | zdroj: TASR

HK Dukla Ingema Michalovce predstavil ďalšiu novú posilu. Do tímu sa po krátkej anabáze v Lotyšsku vracia Patriks Zabusovs.

22-ročný útočník pôsobil v uplynulom ročníku vo farbách Dinama Riga, odkiaľ sa presunul do Michaloviec. Za Duklu odohral 39 zápasov, v ktorých pozbieral 21 kanadských bodov. V play-off naskočil do ďalších 17 duelov, v ktorých pridal 5 kanadských bodov. Následne sa presunul do rodného Lotyšska, kde hral za Prizmu Rigu.

Po krátkej anabáze v rodnej krajine sa však vracia na Slovensko. „Kvôli dlhodobému zraneniu Maxa Newtona sme museli reagovať a priniesť adekvátnu náhradu, ktorou je Patriks Zabusovs. S Patriksom sme sa dohodli na skúške do polovice januára s opciou do konca sezóny 2023/2024. Cieľom bolo doniesť hráča, ktorý pozná Tipos Extraligu, aby dokázal naskočiť hneď do rozbehnutej sezóny a pomohol mužstvu v nabitom programe. Sme veľmi radi, že Patriks našu ponuku prial a veríme, že nám svojimi výkonmi pomôže a zabojuje o zmluvu do konca sezóny," uviedol na margo podpisu Marek Mašlonka.