Main Content

Fantastické Vegas so 7 výhrami v rade: Zlé správy pre Ružičku, istý čas nebude hrať

streda, 25. október 2023 08:16 | Autor: TASR

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v NHL asistenciou k triumfu Colorada na ľade New Yorku Islanders 7:4. V 48. minúte prihral Mikkovi Rantanenovi na víťazný gól Avalanche, bol to jeho štvrtý bod (0+4) v sezóne. Colorado si pripísalo 15. víťazstvo v sérii na klziskách súperov počítajúc aj minulú sezónu, čím vytvorilo nový ligový rekord. Slovenský útočník Adam Ružička nedohral zápas jeho Calgary s New Yorkom Rangers (1:3), zranil sa už v prvej tretine.

V noci na stredu bolo v akcii všetkých 32 tímov profiligy, pričom sa zrodili dva hetriky - trojgólové zápasy zaznamenali Tyler Toffoli z New Jersey (3+0) a Ryan Hartman z Minnesoty (3+2). Colorado v tomto ročníku stále nestratilo ani bod, vyhralo všetkých šesť zápasov. V dueli s NY Islanders navyše prekonalo 15. víťazstvom rade na klziskách súperov rekord súťaže, ktorý doteraz držalo spoločne s Buffalom. Sabres triumfovali od 3. apríla do 13. novembra 2006 14-krát na ľadoch protivníkov. Rantanen sa na víťazstve podieľal gólom a tromi asistenciami, pričom na jeho víťaznom zásahu mal leví podiel Tatar.

V 48. minúte vybojoval slovenský útočník puk vo vlastnom pásme, potiahol akciu po ľavom krídle, v útočnom pásme našiel krížnym bekhendovým pasom fínskeho spoluhráča, ktorý prekonal Iľju Sorokina v bránke "ostrovanov". Zo Slovákov sa tešil z víťazstva aj obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay zdolala Carolinu 3:0. Brankár Jonas Johansson zneškodnil všetkých 32 striel hráčov Hurricanes a prvýkrát v sezóne si udržal čisté konto. Washington s Martinom Fehérvárym prehral s Torontom 1:4, nepomohol mu ani prvý tohtosezónny gól Alexandra Ovečkina. Montreal s Jurajom Slafkovským podľahol New Jersey 2:5. V drese Devils sa hetrikom blysol Tyler Toffoli, Jack Hughes prihral na štyri góly.

Z výhry sa neradoval ani Ružička, jeho Calgary prehralo s Rangers 1:3. Slovenský útočník odohral len 5:16 minúty, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou. Po hite od Jimmyho Veseyho utrpel zranenie hornej časti tela ešte v prvej tretine a do stretnutia sa už nevrátil. Hráči Vegas Golden Knights triumfovali aj v siedmom zápase v sezóne. Obhajca Stanleyho pohára prehrával ešte v 52. minúte s Philadelphiou 1:2, v záverečných ôsmich minútach však dokázal streliť dva góly. Najprv sa presadil Paul Cotter a 33 sekúnd pred koncom tretej tretiny rozhodol Shea Theodore.