Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Corgoň ligy - utorok

utorok, 27. marec 2012 13:08 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Corgoň ligy - utorok
PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Corgoň ligy - utorok | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na dohrávku prvého jarného kola. Trávnaté plochy sú už v lepšom stave a tak sa môže dnes dohrávať odložené kolo. Prinášame vám prehľad k utorkovým zápasom dohrávaného 19. kola Corgoň ligy.

FC Nitra - Slovan Bratislava

Utorok 27. marca  o 17:30 h, rozhodujú Samotný - E. Weiss, Súkeníková

Ďalší zo série západoslovenských derby sa odohrá na štadióne pod Zoborom. Domáci futbalisti sa tešia na atraktívny súboj a zvlášť ich brankár Lukáš Hroššo, ktorý ešte na jeseň pôsobil v Slovane. Domáci Ladislav Jurkemik privíta už druhýkrát v sezóne, ako tréner domáceho mužstva hosťujúceho Vladimíra Weissa. Na jeseň bezprostredne po postupe cez AS Rím vtedajší Jurkemikovi ružomberskí zverenci vyhrali 1:0, keď predviedli disciplinovaný výkon. A niečo podobné sa dá očakávať aj dnes. Slovan stratil v sobotu na jar prvé body, ale výkon hlavne v prvom polčase bol už optimistický. K dispozícií bude mať dnes ďalších hráčov, ale presný zoznam budú tajiť až do poslednej chvíle, aby domáci presne nevedeli na ktorých hráčov sa majú pripraviť. Nitrania vo dvoch zápasoch u súperov získali 4 body a iba potvrdili, že vonku sa im hrá lepšie. Doma sú totiž najhorším mužstvom súťaže, no Slovan vonku výsledkovo nevyniká. V posledných 4 vzájomných zápasoch padlo iba po góle na oboch stranách a tak je z nich bilancia vzácne vyrovnaná.

Chýbajú
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Chudý (zranenie)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Obžera (zranenia), Pauschek, Šebo, Piroska, Pečalka, Milinkovič (otázny štart)

Predpokladané zostavy

Nitra: Hroššo – Kaspřák, Murín, Tóth, Harbuľák – Boszorád, Šimončič, F. Moravčík, Cléber – Soumah – Kroupa
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Jánošík, Had, Kolčák – Kladrubský, Kopúnek, Piliev – Mészáros, Smetana, Halenár

Ako tipovať - Nitra v domácom prostredí nemá vôbec dobré výsledky a podobne môžeme hovoriť aj o tých Slovana vonku. V poslednej dobe nepadali v ich vzájomných zápasoch prakticky žiadne góly, ale všetko sa raz skončí a preto tipujeme prekvapenie v podobe gólovej prestrelky. Dnes si to strelci vynahradia a padnú minimálne 4 (kurz 3,3).



Zlaté Moravce - MŠK Žilina

Utorok 27. marca  o 17:30 h, rozhodujú Trutz - Benko, T. Somoláni

Domáci mali v poslednom čase problémy zo zraneniami a aj preto schytali cez víkend doma 5 gólov od Ružomberka. Maródka sa im pomaly vyprázdňuje a dnes budú mať dvojnásobnú motiváciu. Zlaté Moravce totiž nielenže budú chcieť napraviť posledný domáci výbuch, ale budú mať hlavne túžbu prvýkrát v ich ligovej histórií poraziť Žilinu. Doteraz uhrali iba jednu remízu a to práve v tejto sezóne na žilinskej pôde. Hosťujúci futbalisti zaplatili za víťazstvo na Košicami viacerými šrámami, ale ich už osvedčenú jarnú zostavu, by to nemalo vôbec nabúrať. Zlatým Moravciam sa v posledných 6 ligových kolách podarilo nazbierať iba 4 body. Žilina preto nepôjde do zápasu v pozícií favorita iba z pohľadu vzájomných zápasov, ale aj aktuálnej formy.

Chýbajú
Zlaté Moravce: L. Kováč (zranenie), Paur, Brčák, Bernáth, Pavlovič (otázny štart)
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori, Ceesay, Leitner (zranenie), Bello, Barčík, Pečovský (otázny štart), Gergel (trest)

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Majerník, Chren, Husár – Paur, Hruška – Orávik, Babic, Candrák – Hodek
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský –  Barčík, Bello, Pich – Majtán, Novák

Ako tipovať  - Pri pohľade na hrozivé vzájomné zápasy a aktuálnu formu by mala ísť na tiket jedine dvojka (kurz 2,25). Ale všetko má raz koniec, ako sme písali pri predchádzajúcom zápase a preto sa možno domáci budú prvýkrát tešiť, ale radšej to poistite 1X (kurz 1,5).



MFK Košice - AS Trenčín

Utorok 27. marca  o 17:30 h, rozhodujú Valášek - D. Hrčka, Vorel

Súboj tabuľkových susedov s rovnakým počtom bodov uvidí metropola východu. Trenčania cez víkend remizovali v Bratislave a teraz dostali chuť na prvé víťazstvo na ihriskách súperov. Ich sebavedomie sa zvyšuje každým zápasom. Je to spôsobený tým, že ich mladí hráči dostávajú do nôh a hlavne hláv potrebné skúsenosti. Košice cez víkend uhrali svoj tradičný jarný výsledok 1:0, ale tentoraz sa z neho netešili. K dispozícií už budú mať dvojicu hráčov (Viazanko, Pačinda), ktorým vypršal trest a v Žiline evidentne chýbali hlavne ofenzívnej formácií Košíc. Obe mužstvá hlásia prakticky plný stav a tak môžu tréneri vybrať to najlepšie, čo majú vo svojich kádroch. V posledných 10 vzájomných zápasoch vyhrali Košice až 6-krát, no na jeseň ich Trenčín doma rozprášil v pomere 4:1.

Chýbajú
Košice: U. Matič (zranenie), Škutka (otázny štart)
Trenčín: nikto

Predpokladané zostavy

Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Isola, Šinglár – Pačinda, K. Kuzma, Viazanko – Diaby
Trenčín: Volešák – Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek – Baez – Peltier, V. Horváth, Hlohovský – Salinas – Depetris

Ako tipovať - Zápas tabuľkových susedov s rovnakým počtom bodov, by mal priniesť aj vyrovnaný futbal. Trenčín sa pomaly, ale isto ukazuje pozitívne aj u súperov, ale jeho vývojový proces dnes ešte nebude naplnený a odvezie si z východu iba bod (kurz 3,1).



MFK Ružomberok - FK Senica

Utorok 27. marca  o 17:30 h, rozhodujú Leško - Brendza, Jenčura

Veľmi zaujímavý zápas sa odohrá pod Čebraťom. Bude to priamy súboj o miestenku do budúcoročnej edície európskej ligy. Ružomberčania si vďaka poslednému víťazstvu v Zlatých Moravciach obnovili nielen streleckú reputáciu, ale hlavne uchovali stále nádej na ich hlavý jarný cieľ. To Seničania majú na pohárové miesto ešte dve súťaže, ale momentálne skôr myslia na to, ako poskladať svoju zostavu. Nielen pre zranenia, ale aj pre streleckú nemohúcnosť, keď nedali gól už tri zápasy. Ukazuje sa, že novú ofenzívne posily ešte nedokázali nahradiť tie staré a tak bude musieť tréner Griga silno dumať, ako to čo najrýchlejšie zmeniť. Navyše pre zranenie mu vypadol aj kapitán Gajdošík a celistvosť jednotlivých formácií sa rozpadla. Ružomberok verí, že sa posledným víťazstvom naštartoval na opätovnú víťaznú sériu. Senica je úspešnejšia vo vzájomných zápasoch. Keď ich vyhrala 5 zo 7.

Chýbajú
Ružomberok: Gallo (zranenie)
Senica: Pillár, Kalabiška, J. Gajdošík, Černý (zranenie), M. Ďurica (otázny štart), Strnad (trest)

Predpokladané zostavy

Ružomberok: Zich – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik –Lásik – Ďubek, Hoferica, Oboya – Markovič, Masaryk
Senica: Bolek – Štepanovský, Gorosito, Pavlík, Leal – Kóňa, Križko – Jar. Diviš, Bolinha, M. Ďurica – Blackburn

Ako tipovať - Dôležitosť súboja si budú uvedomovať obe mužstvá. Trávnik futbalu určite nepomôže a tak možno očakávať skôr nakopávané lopty, ako zmysluplnú kombináciu. Vo vzájomných zápasoch sa ešte nezrodila remíza a všetko je raz po prvýkrát (kurz 3,1).



Banská Bystrica - Spartak Trnava

Utorok 27. marca  o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - R. Sluk, Slyško

Tretí zápas po sebe na domácom ihrisku odohrajú futbalisti Banskej Bystrice a dúfajú, že po výhre a remíze nebude nasledovať prehra. Trnava mala o deň viac na prípravu a tak sa dá čakať, že bude pokračovať v aktívnom výkone z víťazného domáceho zápasu proti Dunajskej Strede. Pre Trnavu to bude druhý zápas na jar vonku a opäť cestuje do stredu Slovenska a opätovne očakáva horší trávnik ako má doma. Trnavčania budú chcieť oplatiť Banskej Bystrici fakt, že ich vyradila v národnom pohári. Bude to tak už štvrtý vzájomný zápas týchto mužstiev v sezóne a bilancia je zatiaľ vyrovnaná. Obaja tréneri sa musia vyrovnať oproti poslednému zápasu, iba s malými problémami a tak môžu pokračovať ďalej v tom čo hrali doteraz.

Chýbajú

Banská Bystrica: Augustín (zranenie), Brašeň, Hučko, Slančík (otázny štart)
Trnava: Koubský, Naumov, Kaščák (zranenie), Tomaček (otázny štart)

Predpokladané zostavy

Banská Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Hučko – Pančík, Považanec, Hlinka, Brašeň – Laksík, Matúš
Trnava: Raška – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan, Čarnota – Procházka, Vyskočil, Gašparík – Tomaček

Ako tipovať - Trnava si je vedomá, že už body strácať nemôže a tak sa pokúsi zopakovať posledný výkon. Ale s Banskou Bystricou to nebude mať vôbec jednoduché a na horšom trávniku, podobne ako v Ružomberku uhrá iba remízu (kurz 2,8).



Dunajská Streda - Tatran Prešov

Utorok 27. marca  o 17:30 h, rozhodujú Kráľovič - Mókoš, Tomčík

Zápas s veľkou dôležitosťou a pre Dunajskú Stredu možno aj s poslednou šancou niečo urobiť pre záchranu. Domáci ako jediný na jar ešte nebodovali a preto sa pokúsia o zázrak so staronovým trénerom. Nemec Werner Lorant je svojrázna postava, ktorá svoje najlepšie trénerské roky prežila v 80.rokoch minulého storočia a ak sa pozrieme na hru, ktorú predvádzal s Dunajskou Stredou pri svojom prvom pôsobení na Slovensku, tak v minulom storočí aj trénersky ostal. Dunajská Streda angažovala aj Branislava Fodreka, ale ten ešte nebude môcť hrať a nielen preto je zostava domácich s veľkým otáznikom. Prešovčania po remíze v Senici zostali na západe Slovenska a tak sa naplno pripravovali na ich možno zlomový zápas. Víťazstvom budú chcieť predĺžiť sériu 5 prehier Dunajskej Stredy po sebe. V prvom zápase prehral Prešov doma 0:2 a dostal sa tak do hlbokej krízy z ktorej sa doteraz úplne nedostal.

Chýbajú

Dunajská Streda: P. Ďurica, Prodanovič, Z. Németh, Fodrek (zranenie)
Prešov:

Predpokladané zostavy
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Marcin, Huber, Laštovka – Kabele, Boya, Lénárth, Urbánek – Delarge, Kordič
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Krajník , Krob – P. Petráš – Papaj, Zošák, Katona – Střihavka, Guba

Ako tipovať - Pre domácich to už bude zápas o všetko. Prípadná prehra im dáva už iba malé šance na záchranu. Prešov je favoritom zápasu, no raz sa už v tejto sezóne ním proti Dunajskej Strede bol a nedopadlo to najlepšie. Bude to tvrdý boj o záchranu a preto nepadne veľa gólov, maximálne dva (kurz 1,53).