Main Content

Extraliga sa pekne zamotáva: Na čele Spišiaci, výborný Zvolen, trápiaci sa Slovan a Trenčín

pondelok, 23. október 2023 08:31 | Autor: TASR

HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK GROTTO Spišská Nová Ves | zdroj: TASR

Po nedeľňajšom 12. kole Tipos extraligy sú naďalej na čele tabuľky hokejisti Spišskej Novej Vsi. Pozíciu lídra im udržal triumf 6:1 nad Novými Zámkami.

Hetrikom im k tomu pomohol kanadský útočník Anthony Nellis. Presvedčivé víťazstvo zaznamenal aj Zvolen, ktorý zdolal Liptovský Mikuláš vysoko 7:1 a v tabuľke sa dostal na druhé miesto pred Nové Zámky s dvojbodovou stratou na Spišiakov. Víťaznú sériu predĺžili na ľade Popradu hráči Nitry. Spišiaci sú aj po šiestich domácich dueloch stopercentní.

Proti Novým Zámkom sa "rysy" presadili štyrikrát v početnej výhode a potrestali slabú disciplínu hostí. Rozhodnuté bolo už po dvoch tretinách, keď bol stav 5:0 pre domácich. Ešte výraznejším rozdielom zvíťazil Zvolen nad Liptovským Mikulášom. Zvolenčania sa ako prvý tím prehupli cez 50 strelených gólov. Trojbodový duel má za sebou slovenský útočník Matej Kašlík (1+2).

Dvanástym gólom v sezóne prispel k triumfu "rytierov" líder produktivity Peter Zuzin, ktorý má na konte 18 bodov (12+6). Na bronzového olympijského medailistu z Pekingu sa dotiahol banskobystrický útočník Marcus Vela, ktorý sa tromi bodmi podieľal na výhre "baranov" 4:1 nad Trenčínom. Nitra potvrdila, že po veľmi zlom štarte sa začína prebúdzať.

Na ľade Popradu uhrala štvrté víťazstvo z uplynulých piatich duelov. "Corgoni" mohli bodovať aj naplno, no v záverečnej tretine stratili dvojgólový náskok. Skvelú formu potvrdil dvoma asistenciami najproduktívnejší Nitran Samuel Buček, ktorý nazbieral v uplynulých piatich zápasoch 12 bodov (7+5).