Main Content

Chelsea sa bod proti vicemajstrovi málil: The Blues sú späť, Arsenal ratoval remízu

nedeľa, 22. október 2023 11:26 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

 Druhý o skóre je v Anglicku Arsenal, ktorý v londýnskom derby na ihrisku Chelsea prehrával ešte štvrťhodinu pred koncom 0:2. "The Blues" sa dostali do vedenia už v 15. minúte, keď pokutový kop premenil stredopoliar Cole Palmer.

Na 2:0 zvýšil v úvode druhého polčasu Mychajlo Mudryk. Domáci mohli v 57. minúte zvýšiť už na rozdiel troch gólov, ale Palmer nedokázal z bezprostrednej blízkosti skórovať. "Samozrejme, že sme sklamaní. Myslím, že sme stratili dva body. Nemôžeme sa však pozerať len na záverečných niekoľko minút, bolo tam aj veľa pozitívnych vecí. Hrali sme s tímom, ktorý v minulej sezóne bojoval o titul, môžeme byť na seba hrdí. Ukázali sme charakter. Sme na dobrej ceste, musíme však ďalej pokračovať v práci," povedal kormidelník domácich Mauricio Pochettino.

Chelsea nevyšiel úvod novej sezóny, keď v prvých šiestich dueloch zvíťazila len v jednom. V uplynulých troch však vidieť zlepšenie, keď po triumfoch vo Fulhame (2:0) a Burnley (4:1) nebola ďaleko k tretiemu trojbodovému zápisu v rade. "Kanonieri" postupne zapli na vyššie obrátky a počas siedmich minút vyrovnali. V 77. minúte im pomohol brankár Robert Sanchez, ktorý zle rozohral a Declan Rice znížil. Na konečných 2:2 upravil striedajúci Leandro Trossard.

"Spôsob, akým mužstvo zareagovalo na druhý gól, bol fenomenálny. Všetci hráči na ihrisku až po tých na lavičke premýšľali ako zmeniť vývoj zápasu," konštatoval Mikel Arteta, tréner Arsenalu. Nadviazal na neho Rice: "Ukázať srdce a charakter, nie je ľahké, keď prehrávate 0:2. Bolo to hlavne o bojovnosti a predviedli sme dobrý návrat do duelu." Arsenal si tak udržal nulu v kolonke prehier v tejto sezóne.