Main Content

Neuerov návrat sa blíži: Tuchel hovorí, že za Bayern tak skoro nastúpiť nemusí

piatok, 20. október 2023 20:00 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Futbalový tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel vyhlásil, že sa s návratom brankára Manuela Neuera do zápasového kolotoča nebude ponáhľať. Kapitán Bavorov sa po komplikovanej zlomenine nohy vrátil do tréningového procesu po takmer 12 mesiacoch.

"Manuelov návrat je pre nás senzačná správa. Nebudeme sa však nikam ponáhľať, počkáme ešte niekoľko tréningov. Musím povedať, že som naňho nesmierne hrdý za to, akým spôsobom pokračoval v návrate," uviedol kouč úradujúceho bundesligového majstra podľa agentúry AFP.

Tuchel dodal, že najbližšie dva zápasy Bayernu vonku na pôde Mainzu a Galatasarayu odchytá brankár číslo dva Sven Ulreich. Naznačil však, že víťaz MS 2014 v Brazílii by sa mohol vrátiť na domáci duel proti Darmstadtu 28. októbra.

Okrem Neuera by mali v sobotňajšom zápase proti Mainzu chýbať Serge Gnabry, Noussair Mazraoui a Dayot Upamecano. Zatiaľ čo prípadný návrat Joshuu Kimmicha je otázny, keďže stredopoliar sa zotavuje z choroby, pre ktorú predčasne opustil turné nemeckej reprezentácie v USA. Bavori sú po siedmich zápasoch na treťom mieste tabuľky, dva body za vedúcim Bayerom Leverkusen a jeden za druhým Stuttgartom.