Main Content

Man City môže prísť o jedného zo svojich hráčov: Reprezentant chce hrávať, Guardiola mu neverí

streda, 18. október 2023 11:30 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Presadiť sa do základnej zostavy Manchestru City nie je vôbec jednoduché. Sky Blues disponujú jedným z najlepších kádrov súčasného futbalového sveta.

Tréner anglických majstrov Pep Guardiola má na každý post niekoľko možností, na čo ale hráči doplácajú, pretože viacero z nich nastupuje iba sporadicky, ba priam vôbec. V takejto situácii je aj stredopoliar Kalvin Phillips, ktorý svojho času prichádzal z Leedsu United ako jeden z najlepších záložníkov celej Premier League.

Taliansky novinár Fabrizio Romano na svojich profiloch na sociálnych sieťach informuje, že Phillips, ktorý je stále členom kádra reprezentácie Anglicka, by rád v januárovom transferovom okne opustil Etihad Stadium. Chce hrávať, čím by si zvýšil svoje šance byť nominovaný na EURO 2024 v Nemecku.

Kavlin bol spájaný s transferom inam už v lete, čo mu mal odporučiť aj samotný kouč Guardiola, Phillips sa ale rozhodol zabojovať o miesto v zostave. Nateraz neúspešne. „Ako futbalista chcete hrávať a to je aj môj prípad. Chcem minúty na ihrisku. Január? Uvidíme, čo sa stane," povedal Angličan.