Main Content

VIDEO: Tomáš Tatar pri triumfe Colorada Avalanche! Blackwood predviedol 51 zákrokov

nedeľa, 15. október 2023 09:42 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Colorado sa na ľade San Jose dlho trápilo v koncovke, no 86 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal pri hre bez brankára Cale Makar na 1:1 a v nájazdoch potom rozhodol o triumfe hostí Mikko Rantanen.

Tatar odohral 11:57 min, mal jeden mínusový bod. Nastúpil v tretej formácii s Rossom Coltonom a Milesom Woodom. Brankár Mackenzie Blackwood zaznamenal pri debute za Sharks 51 zákrokov, Thomas Bordeleau strelil svoj prvý gól v NHL.

Matthews dosiahol hetrik aj vo svojom druhom zápase sezóny, pomohol ním Torontu k víťazstvu nad Minnesotou 7:4. Je iba piaty hráč histórie, ktorý strelil po tri góly v oboch úvodných stretnutiach ročníka - pred ním to dokázali Alex Ovečkin (2017/18), Cy Denneny (1917/18), Joe Malone (1917/18) a Reg Noble (1917/18). William Nylander sa k Matthewsovi pridal tromi bodmi (2+1).

“V oboch zápasoch novej sezóny sme sa snažili plniť svoje úlohy nielen vpredu, ale aj v obrane. Dokázali sme sa presadiť, sme produktívni, padá mi to tam, čo je pozitívne,” povedal Matthews. “Auston je hráč, od ktorého sa takéto veci dajú čakať, ale dať dva hetriky od začiatku sezóny za sebou je niečo neuveriteľné. Vidieť, že má pohodu a užíva si každý moment na ľade. Je to zábava,” povedal tréner Maple Leafs Sheldon Keefe. Za Minnesotu dal svoj prvý gól v profilige rakúsky útočník Marco Rossi.