Main Content

Fehérváry odohral vyše 18 minút. Capitals s horkou pilulkou na úvod: Toto sú slová Ovečkina

sobota, 14. október 2023 12:24 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Hokejistom Washingtonu nevyšiel vstup do nového ročníka zámorskej NHL. V zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali na svojom ľade s Pittsburghom 0:4. Gólom a tromi asistenciami sa v drese hostí blysol Jevgenij Malkin, jeho spoluhráč Sidney Crosby skóroval dvakrát.

Neúspešnú súťažnú premiéru na striedačke Washingtonu má za sebou tréner Spencer Carbery. "Je to sklamanie a najhorší možný štart do sezóny," uviedol kouč domácich pre zámorské médiá. Capitals prvýkrát v klubovej histórii vyšli v prvom dueli sezóny strelecky naprázdno, brankár "tučniakov" Tristan Jarry vychytal vďaka 19 zásahom čisté konto.

Fehérváry odohral za domácich 18:29 min, prepísal si dva hity a dve trestné minúty za hrubosť. "Stačí ísť ďalej. Pozrieme si video a v ďalšom zápase budeme hrať lepšie," reagoval na nevydarený duel kapitán Capitals Alexander Ovečkin. Pittsburgh si napravil chuť po predchádzajúcej domácej prehre s Chicagom (2:4). "Bol to dnes jeho zápas," povedal o Malkinovi tréner hostí Mike Sullivan.

Jeho tím rozhodol tromi gólmi v druhej tretine, dva z nich dal Crosby v presilovke. Momentom zápasu bol štvrtý gól hostí, pri ktorom Malkin získal puk v strednom pásme a z otočky ho prihral presne na hokejku Reillyho Smitha. "Keď majú formu, sú to stále elitní hráči. Tento večer je toho skvelým príkladom," dodal Sullivan.

Ani trojbodové zápisy Jespera Bratta (2+1) a Jacka Hughesa (0+3) nestačili hokejistom New Jersey k triumfu nad Arizonou. Hostia vyhrali 4:3 po nájazdoch. Trojka minuloročného draftu si podľa vlastných slov užila ceremoniál, ktorý je už tradičným privítaním hráča pred premiérou v profilige: "Myslím si, že najviac si budem pamätať práve to, že som absolvoval pred zápasom na ľade samostatné kolo, a že som tu mal svoju rodinu."