Main Content

Elitná jedenástka 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 26. marec 2012 14:40 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 23. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala Corgoň liga 23. kolom. Mohli sme vidieť strelecké preteky v Zlatých Moravciach a taktiež zvonkohru žrdí v Senici. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Jakub Diviš (Prešov) – Český brankár v službách Prešova dokázal na pôde Senice udržať čisté konto, aj vďaka tomu, že si dobre postavil žrde. Jeho menovec Jaroslav Diviš v domácom drese ho tentoraz neprekonal, keď hlavne v závere zápasu mal na to dobré príležitosti, ale prešovský brankár sa nenechal prekvapiť.

Obrancovia

Peter Kleščík (Trenčín) – Trenčiansky stopér si navliekol na rukáv kapitánsku pásku a tá mu evidentne pomohla k dobrému výkonu. Trenčín síce inkasoval 2 góly, ale nebyť jeho, dostal by ich určite viac. Najprv dokázal vykopnúť Smetanovu strelu z bránkovej čiary a neskôr aj zachytiť gólovú prihrávku Pilieva. Neraz musel hasiť požiare založené vlastnými spoluhráčmi.

Serge Akakpo (Žilina)
– Togský legionár v žilinských službách nemal síce veľa roboty, ale bol to práve on kto rozbehol gólovú akciu Žiliny. Prihral na krídlo Nunesovi a ten už nemal problém prihrať Novákovi na gól. Jedinú akciu Košíc, ktorá išla cez jeho priestor zastavil na hranici faulu a určite mu odľahlo, keď nepočul hvizd rozhodcu.

Kristián Kolčák (Slovan)
– Odchovanec Slovana je alternatívou na všetky defenzívne posty. Pri rozsiahlej maródke musel vyplniť miesto na ľavej strany obrany a obstál. Dopredu sa moc púšťať nemohol, pretože hral na asi najlepšie pravé krídlo v lige a trenčiansky Lester Peltier si pri ňom ani nepípol, až ho musel tréner Guľa presunúť na druhú stranu ihriska.

Stredopoliari

Roman Procházka (Trnava) – Možno sa tomuto trnavskému odchovancovi vracia forma, vďaka ktorej sa dostal aj do slovenskej reprezentácie. Dlho sa totiž na ihrisku iba trápil a v zápase s Dunajskou Stredou sa pripomenul otváracím gólom po Karhanovej prihrávke a sám naservíroval uzatvárací gól pre Vyskočila.

Jiří Kladrubský (Slovan) – Kvôli zdravotným problémom Milinkoviča dostal pred zápasom na rukáv kapitánsku pásku a tak sa na ihrisku aj dobrým výkonom správal. V strede poľa prebral dirigentskú taktovku a pridal aj bonus navyše. Skvelou hĺbkovou prihrávkou vyzval do samostatného nájazdu Mészárosa a ten ho premenil v gól. 

Richard Lásik (Ružomberok) – Svojou efektivitou v zápase sa priblížil Hamšíkovi, ku ktorému je stále prirovnávaný. Do Ružomberka prišiel tento mladý hráč na hosťovanie z Brescie a pod Čebraťom jeho angažovanie neľutujú. Lásik pripravil kvalitnou prihrávkou otvárací gól a sám neskôr pridal svoj premiérový v Corgoň lige.

Tomáš Ďubek (Ružomberok)
– Začiatok jarnej časti ho nezastihol v dobrej forme a tak sa chcel konečne naplno ukázať. Práve on svojím druhým gólom v sezóne otváral skóre bláznivého zápasu a druhý gól ponúkol Masarykovi ako na podnose. Na pravej strane zálohy to mal síce cez nohu, ale určite mu to pri pohľade na jeho výkon nevadilo.

Útočníci

Martin Vyskočil (Trnava) – Trnavský ofenzívny univerzál dostal od trénera Hoftycha voľnú ruku a tak sa tento český futbalista môže naplno venovať útočeniu. V zápase proti Dunajskej Strede sa cítil ako ryba vo vode. Ofenzívny uragán začal svojím dravým prienikom, ktorý síce nevyšiel, ale naštartoval motory, ktoré aj zabrzdil posledným gólom v zápase.

Pavol Masaryk (Ružomberok) – Najlepší ligový strelec konečne na jar zabral a hneď bol z toho hattrick. Najprv prekonal Kuciaka z blízka, potom z nájazdu a zakončil to premenením pokutovým kopom. Medzitým stihol pripraviť gól aj Lásikovi. Stále zamestnával obranu Zlatých Moraviec a dostal sa tak na métu 15 gólov a s takouto hodnotou už raz streleckú korunu vyhral. Celkovo má na svojom konte už 70 ligových gólov.

Andrej Hodek (Zlaté Moravce)
– 30-ročný útočník zaznamenal zrejme najtrpkejší hattrick v kariére. Jeho štart bol otázny no aj v dôsledku maródky v mužstve išiel cez bolesť, no ani jeho 3 góly nestačili na čo i len bod. V zápase bol efektívny a tak zveľadil svoju streleckú bilanciu v sezóne, keď do tohto zápasu zaznamenal iba gól.