Main Content

Kopúnek: "Budem na každom tréningu tvrdo makať, aby som sa dostal do JAR."

pondelok, 17. máj 2010 13:37 | Autor: TASR

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. zaradil do širšieho 29-členného kádra pre blížiace sa majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike trojicu hráčov z Corgoň ligy.

Jedným z nich je aj defenzívny stredopoliar Spartaka Trnava Kamil Kopúnek, ktorý už niekoľko rokov pravidelne dostáva pozvánky do národného výberu. Okrem neho sú v nominácii aj Mário Pečalka z MŠK Žilina a obranca Slovana Bratislava Kornel Saláta.

"Som naozaj šťastný, že tréner si všimol moje výkony a nominoval ma," povedal pre agentúru SITA čoskoro 26-ročný defenzívny štít Kopúnek (nar. 18. mája 1984, pozn.) a pokračoval: "Nechcel by som sa vyjadrovať k mojim šanciam dostať sa do konečnej nominácie na MS 2010. Tréner Weiss nás všetkých dobre pozná. Určite má dokonale zmapovaných aj našich súperov a vyberie typologicky správnych hráčov. Ja budem na každom tréningu tvrdo ´makať´, aby som sa napokon dostal do JAR. Rozhodnutie má však v rukách hlavný kouč."

Trnavčanom sa uplynulá ligová sezóna nevydarila podľa predstáv. V tabuľke obsadili až siedmu priečku a vo finále Slovenského pohára v Michalovciach utrpeli zahanbujúcu prehru 0:6 so Slovanom Bratislava. "Už sa teším na reprezentačný zraz, na všetkých chalanov. Verím, že vytvoríme dobrú partiu, tak ako vždy. Aspoň čiastočne by som si chcel napraviť náladu zo zbabranej sezóny so Spartakom," dodal na záver Kamil Kopúnek.

Zraz seniorskej reprezentácie SR je na programe v utorok 18. mája na pravé poludnie v seneckom hoteli Dolphin. Celý tím čaká niekoľkodňové rehabilitačno-rekondičné sústredenie v Piešťanoch a následne sa presunie do Rakúska. Prechodným domovom hráčov SR sa na deväť dní stane Thermenhotel Ronacher v Bad Kleinkirchheime. Vo vysokohorskom prostredí si budú reprezentanti Slovenska okrem iného zvykať na značnú nadmorskú výšku, aká ich čaká v dejiskách ich duelov na MS 2010 v Juhoafrickej republike. Následne čakajú Hamšíka a spol. tri prípravné zápasy - proti rakúskemu divíznemu tímu FC St. Veit a reprezentačným výberom Kamerunu a Kostariky. Konečná 23-členná nominácia na MS 2010 musí byť známa najneskôr 1. júna.