Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Beckham by predal aj prípravok proti hemeroidom

pondelok, 26. marec 2012 14:33 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Beckham by predal aj prípravok proti hemeroidom
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Beckham by predal aj prípravok proti hemeroidom | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Komentár týždňa Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Peňažný rebríček

Tak a po roku opäť vieme kto zarába z hráčov najviac. Určite zlatý hattrick dosiahol aj v tomto ukazovateli Lionel Messi a za rok sa obohatí o 33 miliónov eur. Možno trochu prekvapuje, že v Top 20 už nie je žiaden jeho klubový spoluhráč, hoci komparz mu na ihrisku určite spoluhráči nerobia a bez nich by bol skôr stratený. Na druhého Davida Beckhama nemá momentálne v reklamnej oblasti žiaden iný hráč. Tento už anglický šľachtic, by snáď dokázal predať aj prípravok proti hemeroidom, keby ukázal, ako si ich ním na svojom zadku natiera. Tretí Cristiano Ronaldo sa dokázal nagelovať iba na čosi pod 30 miliónov. Zemiakovú medailu v rebríčku zobral Samuel Eto'o, ktorý sa tam dostal vďaka najlepšiemu platu, pretože mediálne je zaujímavý iba pre Kamerun. Nasledujú trošku chudobnejší chlapci z Premier league postupne Rooney, Agüero, Y. Touré, Torres. A práve najlepšie platený hráč Chelsea, by pri prepočte podával najdrahšie výkony. Deviate miesto obsadil stále chudobnejší Kaka a prvú desiatku uzatvára Lahm, ktorý má v Top 20 ešte 2 spoluhráčov (Schweinsteiger, Ribéry) a to znamená, že už aj Nemci dali konečne hráčom zarobiť a nielen Grékom požičiavať. Seriu A reprezentujú v Top 20 iba Ibrahimovič s Buffonom, čiže Taliansko evidentne finančne upadá a Čína taktiež s dvoma hráčmi v Top 20 evidentne rastie. V trénerskom rebríčku vedie stále Mourinho a ten by sa dokázal zmestiť do Top 10 aj v tom hráčskom, pretože aj v reklamnej oblasti dokáže žiariť podobne ako na tlačovkách.

Tevez prezimoval

V lete minulého roka sa snažil zjazvený argentínsky futbalový diamant Carlos Tevez, silou mocou dostať konečne preč z tých neprívetivých Britských ostrovov. Ale nikto v teplých krajinách ho nebol ochotný zaplatiť a tak musel s dáždnikom nad hlavou behať aj naďalej. Koncom septembra sa začalo pomaličky ochladzovať a to už Carlos psychicky nevydržal. Preto našiel účinný spôsob, ako odísť čo najrýchlejšie domov. Po svojej afére dostal šancu zostať, ale radšej sa neospravedlnil a odišiel domov, kde bola v plnom prúde príjemná jar, akú máme my dnes u nás. Pri spomienke na najtuhšiu zimu za posledné roky, musíme Carlosovi uznať, že urobil veľmi dobre. Veď on si doma behal stále v krátkych rukávoch a hral svoj milovaný golf. Keď ani v zimnom prestupovom termíne nebol nikto ochotný vyhodiť peniaze za hráča s veľkým otáznikom, musel sa Carlos vrátiť naspäť do Manchestru. Jeho manažér všetkých ubezpečoval, že doma sa tvrdo pripravoval na návrat. Len či zlepšený golfový handicap bude stačiť aj na obrany súperov... S prvými lúčmi jarného Slnka vybehol aj Carlos Tevez na ihrisko v drese Manchestru City a hneď pomohol otočiť zápas proti Chelsea. Možno práve tento útočník vráti misky váh späť na stranu City, pretože on je tou poslednou slamkou, ktorej sa v tomto klube chcú chytiť aspoň jednej víťaznej trofeje.

Zhrnutie v zhrnutí

Realu Madrid začali tiecť nervy, ale mierny útlm dokázali cez víkend zastaviť, no Barcelona čaká ako dravec potichu v tieni ďalej. V Anglicku sa prestali dočasne venovať ligovým bojom a všetci sledujú zdravotný stav Fabrica Muambu. V Nemecku sa pre zmenu rozstrieľal Dortmund a gólovo sa ukázal aj Karim Guédé. V Taliansku má AC Miláno Zlatana Ibrahimoviča a vďaka nemu aj naďalej náskok na čele. Novým lídrom vo Francúzsku je opätovne Montpellier, pretože PSG sa nevie chytiť víťaznej série. Z Ruska hlásia víťazné góly Kornel Saláta a Martin Jakubko a z Turecka Marek Sapara.
 

Odporúčané články