Main Content

VIDEO: Marchessault aj Eichel s gólmi. Prvou hviezdou Vegas proti Kraken bol brankár Hill

streda, 11. október 2023 08:46 | Autor: TASR

Jack Eichel
Jack Eichel | zdroj: YouTube

Hráči Vegas úspešne vykročili za obhajobou titulu, keď zdolali doma Seattle 4:1.

 Zápasu v Las Vegas predchádzal slávnostný ceremoniál, počas ktorého vyvesili v hale majstrovskú vlajku. Večer bol zároveň oslavou konania šiesteho výročia prvého domáceho zápasu Golden Knights a klub z "mesta hazardu" tradične spravil z ceremónie ligotavú šou.

Kapitán Mark Stone najprv ukázal fanúšikom Stanleyho pohár, potom si z repliky herného automatu "vytočil" tri majstrovské poháre a následne si celý tím urobil spoločnú fotografiu pred bannerom. "Zlatí rytieri" ukázali majstrovskú formu aj v zápase, v súboji dvoch najmladších klubov NHL triumfovali nad Seattlom 4:1.

Základ triumfu položili už v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Stone nazbieral dve asistencie, Charlie Stephenson zaznamenal gól a asistenciu. Víťazný gól strelil držiteľ Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča minulosezónnej vyraďovačky Jonathan Marchessault, ktorý skóroval v prvom zápase ročníka už štvrtý rok za sebou a piatykrát za sedem sezón. Brankár Adin Hill pomohol k triumfu 23 úspešnými zákrokmi, prekonal ho len Jared McCann v polovici stretnutia.

"Máme za sebou náročný program. Užili sme si večeru spojenú s odovzdávaním majstrovských prsteňov, boli sme na zápase Raiders (tím NFL, pozn. red.), snažili sme sa vychutnať všetko, čo sme dosiahli a zároveň sa dobre pripraviť na sezónu. Bol to úžasný zážitok sledovať, ako majstrovská vlajka stúpa pod strop arény. Niekde vzadu v mysli som sa však snažil sústrediť na zápas," vyjadril sa Jack Eichel, ktorý gólom do prázdnej bránky spečatil skóre na konečných 4:1.

Slovenský útočník Jakub Demek stále zostáva oficiálne v kádri prvého tímu Vegas, na zápasovej súpiske bol vedený ako zdravý náhradník. Duel nedohral pre zranenie v hornej časti tela domáci krídelník William Carrier.