Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (9.10): Beckham a United, hviezdy Brightonu, skvelý Salah a nová posila Tottenhamu?

pondelok, 9. október 2023 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

David Beckham
David Beckham | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Spurs lovia v Turecku

Zdroj menom Fotospor píše, že aktuálny líder anglickej Premier League Tottenham Hotspur sleduje hráča menom Kerem Akturkoglu, ktorý aktuálne oblieka dres tureckého Galatasarayu Istanbul a na svojom poste pravidelne podáva výborné výkony. S Galatasarayom má podpísaný kontrakt do roku 2026. 

Posila pre nováčika Premier League?

Daily Express informuje, že skúsený Andros Townsend by sa čoskoro mohol vrátiť do anglickej Premier League, kde pôsobil v dresoch Tottenhamu Hotspur či Evertonu. Interes o jeho služby má nováčik najvyššej súťaže - londýnsky Luton Town.

David Beckham o Manchestri United

David Beckham, majteľ Interu Miami, a legenda Manchestru United, hovorí o situácii v klube z Old Traffordu: „Sme jeden z najväčších, ak nie úplne najväčší klub na svete. Chceme stabilitu a myslím si, že to je teraz to najdôležitejšie. Noví majitelia budú musieť klub vrátiť tam, kam patrí. V očiach fanúšikov, v našich očiach, sme jednotkou. Poznám ľudí, ktorí by dokázali Manchester United vrátiť na vrchol."

Roberto de Zerbi chváli svojich hráčov

Brighton cez víkend remizoval s Liverpoolom na svojom ihrisku 2:2. Jeden z gólov Čajok dal iba 21-ročný Švéd Adingra. Kouč BAHFC Roberto de Zerbi chválil viacerých svojich hráčov: „Gratulujem klubu, Brighton našiel ďalších dvoch skvelých futbalistov. Verte mi, Adingra a Baleba sú skvelé talenty. Igor je taktiež výborný," uviedol.

Mohamed Salaha potvrdzuje svoju kvalitu

Mohamed Salah v spomínanom zápase s Brightonom skóroval dvakrát a potvrdil výbornú formu. Od začiatku novej sezóny nastúpil na 8 zápasov Premier League, v ktorých dal 5 gólov a 4 presné zásahy pripravil svojim spoluhráčom. Liverpool Salaha odmietol v lete predať do Saudskej Arábie, i keď mohol zarobiť viac ako 170 miliónov eur.