Main Content

Nominácia Talianska vyvoláva diskusiu: Šancu dostane aj Moise Kean

sobota, 7. október 2023 08:26 | Autor: TASR

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti | zdroj: TASR

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Luciano Spalletti nominoval Moisea Keana z Juventusu na nadchádzajúce zápasy C-skupiny kvalifikácie ME 2024 proti Malte (14.10.) a na pôde Anglicka (17.10.).

Dvadsaťtriročný útočník bol naposledy v tíme v októbri 2021, nahradí zraneného veterána Cira Immobileho z Lazia. Bývalý tréner Neapola prvýkrát povolal aj 20-ročného obrancu Destinyho Udogieho, ktorý sa výrazne podieľal na vydarenom štarte Tottenhamu do anglickej Premier League.

V kádri je aj brankár Spurs Guglielmo Vicario. Po dlhšej absencii sa vracia aj stredopoliar Giacomo Bonaventura, ktorý sa dostal do nominácie Talianska prvýkrát od októbra 2020. Spalletti naopak vynechal krídelníka Mattea Politana z Neapola a útočníka Matea Reteguiho z Janova, ktorí boli súčasťou tímu nového trénera v septembri. Ten sa ujal kormidla koncom júla, keď nečakane odstúpil Robert Mancini a odišiel na lavičku Saudskej Arábie.

V nominácii chýba aj Marco Verratti, ktorý prestúpil z Paríža Saint-Germain do katarského Al-Arabi a nebol súčasťou tímu ani v predchádzajúcom asociačnom termíne. Taliani sa 14. októbra stretnú v Bari s Maltou, ktorá prehrala všetkých päť zápasov v skupine. O tri dni neskôr sa predstavia vo Wembley, kde sa stretnú s Anglickom v repríze finále ME. Informovala o tom agenúra AFP.