Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (4.10.): Výmena v Extralige, posily pre Senicu i Spišskú Novú Ves

streda, 4. október 2023 12:20 | Autor: Róbert Kalnický

Matej Giľak
Matej Giľak | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Kerbashian sa vracia na Spiš

Kale Kerbashian bude pôsobiť v slovenskej najvyššej súťaži aj v sezóne 2023/2024. Kanadský útočník sa pripojil k tímu Spišskej Novej Vsi. Vlani na Spiši odohral Kerbashian 46 zápasov so ziskom 44 kanadských bodov, v play-off si pripísal pri 14 štartoch ďalších 14 bodov.

Trejd v najvyššej súťaži

HK Spišská Nová Ves bol aktívny aj naďalej. Počas uplynulých hodín sa upiekla zaujímavá výmena medzi Rysmi a Duklou Trenčín. Pod hrad Matúša Čáka putuje Matej Giľák, opačným smerom zas smeruje mladý útočník Michael Drábek.

Senica podpísala novú posilu

HC Dukla Senica sa dohodla na spolupráci s útočníkom Patrikom Litvavcom. 21-ročný rodák z Bardejova vlani pôsobil prevažne v juniorke Trnavy, no mihol sa aj v TIPOS SHL. Za Gladiátorov odohral sedem zápasov, v ktorých strelil dva presné zásahy.

Výborný Patrik Števuliak

Azda najväčším prekvapením aktuálne ročníka Tipos Extraligy je Patrik Števuliak. 27-ročný rodák z Trstenej začal žiariť vo farbách Nových Zámkov. Števuliak odohral zatiaľ 6 zápasov, v ktorých strelil 3 góly a pridal 7 asistencií. V tabuľke produktivity mu patrí druhá pozícia.

Slovan mapuje dianie

HC Slovan Bratislava aktívne skúma trh. V klubovom podcaste prehovoril jeden z majiteľov Belasých Pavol Hofstädter o tom, že Slovan aktívne hľadá posilu na pozíciu centra v kempoch tímov NHL. Zaroveň, priznal, že Slovan má v hľadáčiku meno zvučného kalibru na post trénera v budúcom ročníku.