Main Content

Jakub Demek hral opäť za Vegas Golden Knights: Ako sa darilo Erikovi Černákovi?

streda, 4. október 2023 09:39 | Autor: TASR

Jakub Demek
Jakub Demek | zdroj: Twitter Vegas Golden Knights

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v noci na stredu v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL nad Floridou 2:0. Lightning podržal v Orlande 25 zákrokmi brankár Jonas Johansson, ktorý si pripísal druhé čisté konto v príprave.

Černák vyslal na bránku súpera dve strely a v druhej tretine dostal desaťminútový osobný trest za nešportové správanie sa. Ešte v prvej tretine ho trafil puk do oblasti tváre a krku a zamieril do šatne, v druhej časti sa však vrátil do hry. Neuspelo Colorado s Tomášom Tatarom, ktoré prehralo v Dallase 1:3. Slovenský útočník zaznamenal počas 19:29 min. na ľade iba jednu mínusku.

Šancu v zostave Vegas dostal Jakub Demek, jeho Golden Knights podľahli San Jose 0:2. Demek odohral v drese úradujúceho šampióna 10:31 min. Mladý slovenský center bojuje o nováčikovskú zmluvu s Knights, ktorí ho draftovali v roku 2021 zo 128. miesta.

Ďalší vydarený zápas odohral Connor Bedard, tohtoročná draftová jednotka. Osemnásťročný kanadský center pomohol k triumfu Chicaga nad Detroitom (4:2) gólom a dvomi asistenciami. Bedard skóroval v závere do prázdnej bránky, bol to jeho prvý gól v hlavnom kempe Blackhawks. V troch prípravných stretnutiach nazbieral dokopy päť bodov (1+4).