Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (4.10.): Posila City z United, Lautaro, Gvardiol, Davies a Real + Ivan Toney

streda, 4. október 2023 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

City robilo, čo mohlo, aby prišiel Gvardiol

Tréner Manchestru City Pep Guardiola hovorí, že je veľmi rád, že jeho tím získal v lete Joška Gvardiola z RB Lipsko. „Nemal s nami zatiaľ príliš veľa času na tréning, ale zanechal dojem. Môže hrať v strede obrany, na kraji, v zálohe. Jeho vplyv na hru je obrovský. Teší nás na ihrisku aj mimo neho."

Ivan Toney trénuje s Brentfordom

Ivan Toney, ktorý nemôže hrať profesionálny futbal do začiatku nového roka kvôli stávkarskej afére si zahral v prípravnom zápase za Brentford. V priateľskom meraní síl za zatvorenými dverami proti talianskemu klubu Como pri svojom návrate dokonca skóroval. Interes o jeho služby v tejto chvíli majú Chelsea FC a Arsenal. 

Manchester City hlási posilu z Manchestru United

Manchester City oficiálne potvrdil príchod talentovaného stopéra Harrisona Parkera, ktorý na Etihad Stadium prichádza z konkurenčného Manchestru United. Hráča chceli aj ďalšie štyri veľkokluby, ale on sa rozhodol ostať v Manchestri, kde je udomácnený. 

Alphonso Davies a Real Madrid?

Obranca Bayernu Mníchov Alphonso Davies je naďalej spájaný s odchodom do Realu Madrid. „Zaujíma sa o neho veľa tímov. Som si istý, že jedným z nich môže byť aj Real Madrid. Interes majú aj kluby z Premier League. Uvidíme, ako to celé dopadne," povedal jeho agent Huoseh.

Je budúcnosť Lautara Martineza v Interi?

Lautaro Martinez zažíva v talianskom klube Inter Miláno vynikajúci ročník. Mohol by sa budúci rok sťahovať zo San Sira niekam inam? „Budeme s Interom pracovať na novom kontrakte. Lautaro naozaj tento klub miluje. Nechce ísť niekam inam, má tu dobré vzťahy," tvrdí Argentínčanov agent Camano.