Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (3.10.): Kelemen a Koch končia, Adam Ružička i Patrick Kane

utorok, 3. október 2023 13:18 | Autor: Róbert Kalnický

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slováci končia v prvom tíme Arizony

Miloš Kelemen ani Patrik Koch sa nedostali do prvého tímu Arizony Coyotes. Predstavitelia Kojotov sa rozhodli vyradiť zo súpisky obidvoch slovenských hokejistov. Obaja slovenskí reprezentanti sa majú hlásiť v Tucsone v AHL. Pre Kocha to budú prvé ostré zápasy v príprave v AHL.

Adam Ružička platným členom Calgary

Slovenský útočník Adam Ružička sa stáva stabilným členom Calgary Flames. V poslednom prípravnom zápase, ktorý Plamene odohrali proti Winnipegu, nastúpil slovenský center v druhej formácii. Vďaka dobrému výkonu a šikovnosti si otvoril aj strelecký účet v tohtoročnej príprave. V Alberte sú z jeho výkonov nadšení a tréner Huska s ním počíta aj v ďalších dňoch.

Jurčo sa udomácňuje v Davose

V organizácii HC Davos sa začína naplno usádzať Tomáš Jurčo. Bronzový medailista z Pekingu sa v hierarchii švajčiarského tímu presunul do elitnej formácie. Jurčo má s Davosom podpísaný zatiaľ mesačný kontrakt, avšak zo Švajčiarska na jeho meno znejú chválospevy.

Čierne kone v boji o Kanea

Patrick Kane je stále v kurze. O služby amerického útočníka prejavuje naďalej záujem Buffalo Sabres, no tento tím nie je jediným. Čiernymi koňmi na angažovanie Kanea v tejto chvíli sú Carolina Hurricanes a New Jersey Devils. Uvidíme, ktorému tímu sa napokon Patrick upíše.

Trevor Zegras sa dohodol

Mladý americký vyrastajúci klenot Trevor Zegras sa dohodol na novom kontrakte s Anaheimom Ducks. 22-ročný forward sa s predstaviteľmi Káčerov dohodol na premosťovacom trojročnom kontrakte, ktorý mu vynesie priemerne 5,75 milióna dolárov ročne.