Main Content

PRED SEZÓNOU: S talentom z Nových Zámkov a mladou krvou. Aké bude Los Angeles?

pondelok, 2. október 2023 15:35 | Autor: Róbert Kalnický

Los Angeles Kings
Los Angeles Kings | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Dostávame sa k tímom, ktoré hrali play-off. V prvom kole vypadli hráči Los Angeles Kings.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

Los Angeles Kings - 82 - 47 - 25 - 10 - 280: 257 - 104

Play-off

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4:2 (3:4pp, 4:2, 2:3pp, 5:4pp, 6:3, 5:4)

Los Angeles zanechalo v uplynulom ročníku dobrý dojem. Králi sa dostali do play-off s dostatočným predstihom a pripravovali sa naň pomerne dlho. Vo vyraďovačkách však narazili na silný a dobre hrajúci Edmonton Oilers podobne ako pred rokom. Kings síce viedli po troch zápasoch 2:1, no na postup to ani tentokrát nestačilo.

ODCHODY:

Cal Petersen - Philadelphia Flyers

Sean Durzi - Arizona Coyotes

Rasmus Kupari - Winnipeg Jets

Alex Iaffalo - Winnipeg Jets

Gabriel Vilardi - Winnipeg Jets

Joonas Korpisalo - Ottawa Senators

Matt Villalta - Arizona Coyotes

Lias Andersson - Montreal Canadiens

Zack MacEwen - Ottawa Senators

Pri pohľade na odchody sme ostali pomerne prekvapený. Najmä trejd s Winnipegom sa dá len ťažko pochopiť. Kings do nového ročníka vstúpia bez viacerých stálic, ktoré v tíme pôsobili dlhé roky. Veľkou a citeľnou stratou môže byť aj odchod Rasmusa Kupariho, ktorý sa postupne mal stať jednou z najväčších osobností v tíme.

PRÍCHODY:

Pierre-Luc Dubois - Winnipeg Jets

David Rittich - Winnipeg Jets

Cam Talbot - Ottawa Senators

Andreas Eglund - Chicago Blackhaws

Trevor Lewis - Calgary Flames

Pri pohľade na príchody si môžeme všimnúť najmä nový brankársky tandem, ktorý by mali vytvoriť David Rittich a Cam Talbot. Práve tu vidíme azda najväčšiu slabinu celého tímu. Okrem iného, zaujal aj príchoda Pierrea-Luca Duboisa, ktorý sa stal najväčšou hviezdou v tíme. Napriek tomu je otázkou, či sa v tíme dokáže uchytiť.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Cam Talbot (David Rittich)

Obrana:

Mikey Andersson - Drew Doughty

Vladislav Gavrikov - Matt Roy

Tobias Björnfot - Brandt Clarke

Útok:

Quinton Byfield - Anže Kopitar - Adrian Kempe

Kevin Fiala - Pierre-Luc Dubois - Arthur Kaliyev

Trevor Moore -  Phillip Danault - Viktor Arvidsson

Carl Grundström - Blake Lizotte - Trevor Lewis

Pri pohľade na súpisku sa nám javí ako najslabšie obsadená pozícia bránkoviska. Práve v nej totiž vidíme najväčšiu slabinu tohto tímu. Po trejde Duboisa za trojicu hráčov by sa mal otvoriť priestor aj mladíkom, pri ktorých je ťažko povedať, v akej forme do sezóny nastúpia. Celkovo túto zostavu hodnotíme slabšie ako pred rokom.

PREDIKCIA UMIESTNENIA

Los Angeles nemá pred sebou ľahkú sezónu. Navyše, po všetkých letných zmenách dresov a výmenách všetko nasvedčuje skôr tomu, že Kings pôjdu tabuľkou smerom nadol. Nebude to nejaký extrémny prepad a do bojov o play-off môžu zasiahnúť, avšak náš tip na umiestnenie je 19. miesto.

SLOVÁCI V ORGANIZÁCII:

Jediným slovenským menom v organizácii je Martin Chromiak. Pri pohľade na súpisku Kráľov si dovolíme tvrdiť, že by tento slovenský reprezentant mohol nazrieť aj do prvého tímu Kings. Otázne však je, že v akej fáze sezóny by pozvánka vyššie mohla prísť. Vedenie Kráľov ho totiž dnes v noci poslalo na farmu do Ontaria.