Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (2.10.): Je možný Gerlachov koniec? Zranenie reprezentanta či ďalšie čistky na Slovane

pondelok, 2. október 2023 15:09 | Autor: Róbert Kalnický

Eugen Rabčan
Eugen Rabčan | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Ďalšie zemetrasenie v Slovane Bratislava?

Viacerí slovenskí insideri informujú o dianí v Slovane Bratislava. Podľa posledných medializovaných informácií je v hlavnom meste ohrozený prakticky každý legionár. Dá sa očakávať, že zmeny prídu už čoskoro a budú na viacerých postoch. Nový kouč Vladimír Růžička chce svoj káder doplniť.

Problémy v Nitre

Hokejsti HK Nitra sa aj naďalej trápia. Po šiestich odohratých zápasoch majú zverenci Antonína Stavjaňu na konte len 2 body a v tabuľke im so skóre 14:30 im patrí posledná pozícia. Otvorene sa rozpráva, že do tímu hľadajú ďalšie posily, no situácia na trhu nie je jednoduchá.

Zranenie Eugena Rabčana

Nepríjemnou správou pre HK Poprad je zranenie Eugena Rabčana. Slovenský reprezentačný gólman sa vo včerajšom stretnutí proti Novým Zámkom pokúšal predviesť ďalší čarovný zákrok, no napokon z ľadu musel odchádzať za pomoci svojich spoluhráčov. Do zápasu potom naskočil Adam Vay. Rozsah zranení zatiaľ známy nie je.

Naplnil sa čas Maxa Gerlacha?

Obrovským sklamaním nového ročníka našej najvyššej súťaže je americký útočník Max Gerlach. Najlepší strelec uplynulého ročníka sa pod Tatrami vyslovene trápi. V piatich odohratých zápasoch sa nedokázal zapísať do štatistík a včerajší duel proti Novým Zámkom sledoval len z tribúny.

Tomáš Pobežal opäť púta pozornosť

Výborným výkonom sa opäť prezentoval útočník Tomáš Pobežal. Mladý, stále len 16-ročný hokejista Nitry, si pri včerajšom debakli Corgoňov so Zvolenom (3:9) pripísal svoj druhý presný zásah v sezóne. V zápase, v ktorom sa Nitranom vôbec nedarilo, patril k najlepším hráčom a ukázal sa všetkým skautom, ktorí jeho výkon sledovali.