Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (2.10.): Nepríjemnosť pre Jedličku, slovenský spoluhráč pre Sýkoru a Luka Radivojevič

pondelok, 2. október 2023 12:29 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Sýkora
Adam Sýkora | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Martin Chromiak neprežil škrty v LA

Los Angeles Kings zredukovalo svoju súpisku na predsezónnom kempe. Z organizácie Kráľov sa porúča aj slovenský útočník Martin Chromiak, ktorý sa má hlásiť na farme v Ontariu. Reprezentant Slovenska však zanechal dobrý dojem a je pravdepodobné, že počas sezóny nazrie do prvého tímu Kings.

Zranenie Maroša Jedličku

Maroš Jedlička dnes v noci nedohral zápas proti Dallasu Stars (4:3 po predĺžení). Mladý Slovák kvôli zraneniu odstúpil zo stretnutia a na lavičku Avs sa nevrátil. Doba absencie ani bližšia špecifikácia zranenia zatiaľ známe nie sú.

Smutná správa zo zámoria

Hokejovou verejnosťou otriasa smutná správa. Calgary Flames informovalo o úmrtí asistenta generálneho manažéra Chrisa Snowa. Snow trpel nevyliečiteľnou chorobou ALS a v posledných dňoch ho pri živote udržovali už len prístroje. Pred svojou smrťou však Snow rozhodol o darovaní svojich orgánov na pomoc pri výskumoch.

Luka Radivojevič udivuje

Mladý slovenský obranca Luka Radivojevič udivuje vo Švédsku. Vo farbách juniorka Örebra pravidelne boduje. V trinástich stretnutiach si na konto zapísal 12 kanadských bodov a pomaly, ale isto začína klopať na brány prvého tímu. Radivojevič je tretím najproduktívnejším obrancom v celej súťaži.

V Hartforde ďalší Slovák

Adam Sýkora sa na farme New Yorku Rangers stretne so svojim krajanom. Slovenský útočník Michal Mrázik totiž putuje do predsezónneho kempu tejto organizácie. 22-ročný rodák z Liptovského Mikuláša vlani pôsobil prevažne v Atlante v ECHL, jeden duel odohral za Tucson v AHL.