Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (1.10.): Škrty v kempoch NHL, Dalibor Dvorský i Martin Gernát

nedeľa, 1. október 2023 11:56 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Škrty v tímoch NHL

Včera v noci škrtali viaceré tímy v kanadsko-americkej NHL. Z prípravy New Yorku Rangers odchádza Adam Sýkora, z Vegas Golden Knights Jakub Demek a Montreal Canadiens opúšťa Filip Mešár. Všetci traja hráči by mali ďalej bojovať v AHL vo farmárskych tímoch svojich organizácii.

Martin Gernát sa presadil

Strelecký účet v KHL si včera podvečer otvoril obranca Martin Gernát. Najlepšie platený slovák v ruskej súťaži pomohol svojmu Lokomotivu Jaroslavľ k triumfu 5:0 nad Čerepovcom. Gernát otváral skóre, následne skóroval sám do prázdnej brány na 4:0.

Dalibor Dvorský naďalej bez bodu

Vo švédskej SHL sa zatiaľ trápi Dalibor Dvorský. Mladý draftovaný Slovák vo farbách IK Oskarshamn pravidelne nastupuje na takmer všetky herné situácie, avšak stále čaká na prvý kanadský blok. Po šiestich stretnutiach mu pri mene svieti v kolónke bodov nula.

Jedlička ohúril trénera Bednara

Colorado Avalanche vyškrtlo ďalšiu päticu hokejistov. Aj ďalšie rezy v kádri prežil slovenský útočník Maroš Jedlička. Niekdajší hráč HKM Zvolen je naďalej čiernym koňom v kempe Avs a pomaly, ale isto si vybojováva svoju pozíciu. Tréner Bednar ho porovnáva s najlepšími hráčmi a hovorí, že je z hry nášho reprezentanta nadšený.

Kmec kraľuje WHL

Slovenský obranca Jozef Viliam Kmec žiari v úvode nového ročníka zámorskej juniorskej WHL. Vo farbách Prince George Cougars dosiahol 7 kanadských bodov pri odohratí troch stretnutí. Kmec je zároveň najproduktívnejším obrancom v celej súťaži.