Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (1.10.): Čierny deň pre spravodlivosť v Premier League + Havertz, Boateng a White

nedeľa, 1. október 2023 11:40 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League
Premier League | zdroj: PL

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Obrovský škandál v Premier League

Liverpool včera prehral na ihrisku Tottenhamu 1:2, pričom The Reds dohrávali v 9 hráčoch po vylúčeniach Jonesa a Diaza. Najkontroverznejším okamihom zápasu bol neuznaný presný zásah spomínaného Luisa Diaza pre ofsajd, ku ktorému prišlo v 34. minúte za stavu 0:0. VAR nesprávne vyhodnotil situáciu, čiary pri posudzovaní gólu boli nakreslené zle. Systém zlyhal, orgán zastupujúci rozhodcov PGMOL sa Liverpoolu ospravedlnil a priznal pochybenie. Tam to ale končí, LFC body nevráti nikto. Je to veľký zásah pre spravodlivosť v Premier League, k situácii sa vyjadruje väčšina médií, novinárov aj bývalých hráčov. „Mysleli sme si, že VAR prinesie do futbalu viac férovosti, ale toto,.." nechal sa počuť Jurgen Klopp. Očakáva sa, že debata o technológiách v Premier League bude pokračovať. 

 

"PGMOL acknowledge a significant human error occurred during the first half of Tottenham Hotspur v Liverpool."

The PGMOL statement on the Luis Diaz disallowed goal. 👇 pic.twitter.com/qC2C0jMsXD

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) September 30, 2023

 

Nová zmluva pre oporu Arsenalu

Vedenie Arsenalu podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana pracuje na predĺžení kontraktu s anglickým obrancom Benom Whiteom. The Gunners nedávno dotiahli novú zmluvu pre kapitána Martina Odegaarda, pričom White by mal byť ďalší v poradí.

Boateng ako nová posila Bayernu

Skúsený nemecký obranca Jerome Boateng by sa čoskoro mal stať hráčom Bayernu Mníchov. Informuje o tom novinár Fabrizio Romano. Boateng je bez klubu, hovorilo sa o jeho spojení s Realom Madrid, ale láka ho to hlavne do Bundesligy, kde sa už v minulosti presadil.

Artetovi sa nepozdáva kritika na Havertza

Kai Havertz včera premiérovo skóroval za Arsenal, Kanonieri vyhrali nad Bournemouthom 4:0, nemecký útočník sa presadil z pokutového kopu. „Každý jeden deň vidíme jeho túžbu, nastavenie a zanietenie. Jeho kvalita je TOP. Ak bude takto pokračovať, góly pri jeho mene budú pribúdať," povedal kouč Arsenalu Mikel Arteta, ktorému sa nepáči kritika na jeho hráča. 

Jude Bellingham si užíva každý jeden moment

Real Madrid včera uspel na pôde lídra La Ligy z Girony, vyhral 3:0 a vrátil sa na čelo španielskej ligy. O jeden z gólov sa postaral Angličan Jude Bellingham, ktorý si užíva svoje pôsobenie v Bielom Balete. „V tomto tíme sa cítim dobre. Užívam si, že som tu, užívam si svoj futbal. Vždy, keď mám na sebe dres Realu, snažím sa odovzdať zo seba to najlepšie," uviedol reprezentant Albionu.