Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (1.10): Jukka Jalonen na Slovensku, posila Nitry i vyjadrenie kouča Slovana

nedeľa, 1. október 2023 11:13 | Autor: Róbert Kalnický

Jalonen, Helminen
Jalonen, Helminen | zdroj: HC Dukla Senica

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Jukka Jalonen na Slovensku

Včerajší prípravný zápas medzi Senicou a Viedňou navštívili vzácni hostia. Úvodné čestné buly stretnutia hodili tréner fínskej reprezentácie Jukka Jalonen a šesťnásobný účastník olympijských hier Raime Helminen. Následne domáca Dukla rostrieľala rakúskeho súpera pomerom 10:0.

Nová posila pod Zoborom

Vedenie HK Nitra zareagovalo na nevydarený vstup do sezóny. Celok spod Zobora v uplynulých hodinách doplnil kanadský útočník Stephen Harper. 28-ročný Kanaďan vlani pôsobil v nemeckej najvyššej súťaži v Düsseldorfe. Nitra bude pre šikovného Kanaďana druhým európskym pôsobiskom.

Nespokojnosť v Poprade

Český tréner Popradu Aleš Totter nie je spokojný so situáciou vo svojom tíme. Podľa posledných vyjadrení sa v organizácii Kamzíkov začínajú obzerať po doplnení nových legionárov. Totter totiž začína hovoriť o tom, že naša najvyššia súťaž je najmä o importoch, ktoré sú však nevyadrené. Veľa sa hovorí o Maxovi Gerlachovi, ktorý ešte nebodoval.

Návrat Slovákov z Česka? 

Nový lodivod Slovana Bratislava Vladimír Růžička sa v jednom z nedávnych rozhovorov nechal počuť, že by chcel ešte doplniť káder svojho tímu. V hre je príchod viacerých Slovákov, ktorí pôsobia v zahraničných súťažiach. 

Dostane Peresunko šancu v prvom tíme?

Ukrajinský útočník Oleksandr Peresunko žiari v tíme Aquacity Pikes. 23-ročný forward v piatich odohratých zápasoch v TIPOS SHL dosiahol desať kanadských bodov. Pri avizovanej nespokojnosti trénerského štábu Kamzíkov sa natíska otázka či dostane šancu v prvom tíme podtatrancov.