Main Content

Disciplinárna komisia riešila hriešnikov Realu Madrid, Mourinha aj Piqueho

nedeľa, 25. marec 2012 11:04 | Autor: Anton Martinka

V strede týždňa sme boli svedkami zápasu medzi Villarrealom a Realom Madrid, ktorý skončil remízou 1:1. Najhorším článkom zápasu bol rozhodca Paradas Romero, ktorý udelil 3 červené karty hráčom Pusiniek. Pri zasadaní disciplinárnej komisie La ligy sa riešila aj červená karta Piqueho.

Červenú kartu si za svoje chovanie v predchádzajúcich dvoch kolách vyslúžili Gerrard Pique, Sergio Ramos, Mesut Ozil a Pepe.

Gerrard Pique, ktorý dostal v zápase 26. kola La Ligy proti Sportingu Gijón červenú kartu prehlásil, že mu rozhodca Velasco Carballo udelil tento rest zámerne. Podľa komisie však Pique žiadne pravidlá španielskeho futbalového zväzu neporušil a tak sa trestu za svoje prehlásenie vyhol.

Riešený bol aj zápas medzi Villarrealom a Realom Madrid, ktorý skončil remízou 1:1. Rozhodca Paradas Romero v tomto zápase rozdal až tri červené karty hráčom Bieleho Baletu. Za svoje chovanie boli vylúčení Sergio Ramos, Pepe a Mesut Ozil.

Pepe sa najprv cítil ukrivdený na konci prvého polčasu, keď ho Mateo Musacchio udrel lakťom do tváre. Portugalský stopér následne dostal žltú kartu za “simulovanie“ a za to, že Romerovi ukazoval krv na jeho tvári. Pepe na konci zápasu nezvládol nával emócii a hlavnému arbitrovi povedal, že ich pripravil o 3 body. Za to nasledovala červená karta. Pepe si tak za Pusinky nezahrá dve stretnutia.

Druhým hriešnikom bol Sergio Ramos, ktorý dostal červenú kartu za opakované porušovanie pravidiel. Prvú žltú kartu mu však komisia zrušila, čím sa následne ruší aj červená karta. Ramos tak včera mohol Realu pomôcť v stretnutí 29.kola proti Realu Sociedad (5:1).

Poslednú červenú kartu v tomto komplikovanom stretnutí dostal nemecký reprezentačný stredopoliar Mesut Ozil, ktorý dostal priamu červenú kartu za posmešný potlesk na žltú kartu Sergia Ramosa. Komsia Ozilovi udelila stop na 1 zápas, ktorý si včera už odpykal, keď zápas pusiniek so Sociedadom sledoval len z VIP tribúny Santiago Bernabeu.

V zápase proti Sociedadu chýbal na lavičke aj José Mourinho, ktorý bol vykázaný z ihriska za vyskakovanie na rozhodcu. Mourinhova neprítomosť však vzhľadom na víťazstvo 5:1 nebola badateľná.

Dvojzápasový trest dostal aj kondičný tréner Rui Fara, ktorý taktiež ako Mourinho skákal do hlavného arbitra.