Main Content

Inter Miami opäť stratil body: Dôvod? Leo Messi nemohol hrať

nedeľa, 1. október 2023 09:15 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Argentínsky futbalista Lionel Messi chýbal pre problémy s nohou tretíkrát za sebou v zostave Interu Miami a jeho tím si domácou remízou 1:1 s New Yorkom City skomplikoval boj o postup do play off zámorskej MLS.

Inter je až na 13. priečke v neúplnej tabuľke Východnej konferencie a na postupovú pozíciu stráca štyri body. Messi už vynechal ligový zápas v Orlande i duel US Open Cupu proti Houstonu. Zdravotné problémy mu predtým dovolili odohrať iba 38 minút proti Torontu, nehral ani predchádzajúce stretnutie s Atlantou a kvalifikáciu MS proti Bolívii.

Okrem Messiho chýbal pre svalové zranenie proti New Yorku aj jeho niekdajší spoluhráč z Barcelony Jordi Alba. Podľa miamského trénera Gerarda Martina trénoval Messi v uplynulých dňoch iba individuálne a ohrozené je aj jeho nasadenie na stredajší súboj v Chicagu.

"Trénuje mimo hlavnej skupiny, ale cíti sa stále lepšie a lepšie. Pred odchodom do Chicaga jeho stav vyhodnotíme, nebudeme však riskovať. Ak lekári zhodnotia, že riziko stále existuje, nenasadíme ho," citovala Martina agentúra AFP. Inter bez Messiho a Albu doma s NY City prehrával a hoci za 90 minút hry nevystrelil na bránku, napokon vydoloval aspoň bod. V piatej minúte nadstavenia sa o vyrovnanie na 1:1 postaral mladý argentínsky stredopoliar Tomas Aviles.