Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (30.9.): Slovenské prekvapenie v kempoch NHL, Jaroslav Halák i Martin Chromiak

sobota, 30. september 2023 11:41 | Autor: Róbert Kalnický

Maroš Jedlička
Maroš Jedlička | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Maroš Jedlička stále bojuje o NHL

Slovenský hokejový útočník Maroš Jedlička bojuje aj naďalej o svoje miesto v prvom tíme Colorada Avalanche. Navyše, slovenský reprezentant je blízko k ďalšiemu štartu v príprave. Jedlička totižto prežil aj ďalšie škrty v organizácii a jedenásť dní pred štartom najlepšej hokejovej ligy sveta stále figuruje na súpiske Avs.

Kňažko začne v AHL

Naopak, Samuel Kňažko sa v prvom tíme Columbusu Blue Jackets udržať nedokázal. Ďalšie škrty, ktoré sa uskutočnili v organizácii CBJ sú konečnou pre reprezentačného obrancu. V prvom tíme ostáva ešte 12 obrancov. Po minuloročnom debute v profilige si Kňažko na ďalšie štarty bude musieť počkať.

Slováci v juniorkách

V juniorských zámorských súťažiach sa darí slovenským hokejistom. Dvakrát skóroval Adam Žlnka, dva kanadské body dosiahli aj Libor Nemec či Ľuboš Stahoň. Tri asistencie dosiahol Jozef Viliam Kmec a vo výbornom svetle sa odprezentovali aj brankári Samuel Urban a Adam Gajan.

Martin Chromiak s gólom

Slovenský útočník Martin Chromiak sa presadil v príprave na ľade Anaheimu Ducks. Mladý Slovák sa dokázal uvoľniť v závere prvej tretiny a poslal svoj tím do vedenia 2:1. Králi napokon porazili Anaheim 4:3 a oslavujú ďalší predsezónny triumf.

Halák a Tampa Bay?

Po zranení Andreia Vasilevského sa objavili špekulácie o možnom spojení Jaroslava Haláka a Tampy Bay. Reporty zo zámoria naznačujú, situácia sa začína vo veľkom stupňovať. Rokovania by mali byť v plnom prúde. Blesky hľadajú novú brankársku jednotku, ktorá by mohla dočasne zastúpiť ruského obra.