Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (29.9.): Posily pre Slovan a Bystricu, Dávid Skokan i Tomáš Nauš

piatok, 29. september 2023 11:40 | Autor: Róbert Kalnický

Dávid Skokan
Dávid Skokan | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Nevídaná situácia v TIPOS SHL

Vôbec po prvýkrát od vstupu do TIPOS SHL vedú Modré Krídla Slovan celú súťaž. Celok z hlavného mesta sa po včeSlovrajšej výhre nad slovenskou osemnástkou v pomere 5:1 sa posunuli na prvé miesto v tabuľke. So skóre 15:8 a deviatimi bodmi je béčko Slovana v čele celej súťaže.

Slovan posilňuje naďalej

HC Slovan Bratislava pracuje naďalej na posilnení svojho tímu. Po predstavení trénera Vladimíra Růžičku sa k tímu pripája aj nové meno. Obranca Shawn Lalonde posilnil Belasých po pôsobení v KHL v Diname Minsk. Vo farbách Slovana by mal nahradiť Matta Murphyho, ktorý skončil v tíme.

Banská Bystrica obmenila bránkovisko

Predstavitelia HC 05 Banská Bystrica prekopali obsadenie bránkoviska. S tímom sa po jedinom odchytanom stretnutí rozlúčil Samuli Tervo. Mladého fínskeho gólmana v bránkovisku nahradí skúsený slovinský reprezentant Gašper Krošelj, ktorý sa k tímu pripojil a k dispozícii bude už na dnešné stretnutie.

Dávid Skokan a Slovan?

Slovenský hokejový útočník Dávid Skokan ukončil svoje pôsobenie v HK Poprad. Podľa posledných informácií, ktoré sa šíria po sociálnych sieťach, by mal byť skúsený center v kontakte so Slovanom Bratislava. Konkrétne informácie však potvrdené nie sú.

Tomáš Nauš pomôže rodnému klubu

Hokejisti MHA Martin sa môžu spoľahnúť na novú posilu. Na zajtrajšiu generálku pred ligou, ktorú Rytieri absolvujú v Dolnom Kubíne, nastúpi v drese modro-bielych aj Tomáš Nauš. Mladý útočník čaká na ponuky z vyšších súťaží, no v úvode sezóny je pripravený pomôcť s reštartom hokeja v Turci.