Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (29.9.): Osud Martina Mišiaka, nepríjemnosť pre Tampu i Patrick Kane

piatok, 29. september 2023 11:02 | Autor: Róbert Kalnický

Andrei Vasilevskiy
Andrei Vasilevskiy | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Mišiak putuje do OHL

Martin Mišiak nastúpil na prvý prípravný zápas v organizácii Chicaga Blackhawks. Mladý Slovák nastúpil vo formácii s veteránmi Folignom a Perrym. Po tvrdom hite na chvíľu zo stretnutia proti St. Louis odstúpil, no po pár okamihoch sa vrátil. Po svojej premiére ho predstavitelia Hawks poslali do Erie Otters, kde bude ďalej rozvíjať svoj talent. 

Vasilevski je po operácii

Veľká nepríjemnosť pre Tampu Bay Lightning. Ruský brankár Andrei Vasilevski je po operácii chrbta a mal by absentovať 8 až 10 týždňov. S určitosťou sa dá povedať, že obor z brány Bleskov nestihne úvod ročníka 2023/2024. Pre Tampu to je obrovský problém, nakoľko musí hľadať alternatívu.

Šimon Nemec opäť perfektný

Šimon Nemec odohral ďalšie stretnutie vo farbách New Jersey Devils. Draftová dvojka z roku 2022 si pomaly, ale isto pýta miesto do prvého tímu Diablov. Zámorské médiá sa zhodujú na tom, že tento slovenský hráč je najväčším prísľubom pre celé New Jersey. Okrem skvelej hre smerom dopredu pridáva aj potrebnú istotu v defenzívnej fáze hry.

Patrick Kane a Buffalo?

Patrick Kane sa pomaly, ale isto dostáva do plnej tréningovej záťaže. Darren Dreger informuje o tom, že Buffalo Sabres prejavuje momentálne najväčší záujem o jeho angažovanie. Nie je to žiadnym prekvapením, nakoľko Kane je rodákom práve z tohto mesta. Šable sú na vzostupnej tendencii a majú veľké ambície. Angažovanie Kanea by im mohlo len a len pomôcť.

Cehlárik bodoval

Slovenský útočník Peter Cehlárik dosiahol svoj piaty kanadský bod v tejto sezóne. Vo včerajšom stretnutí však jeho Leksand podľahol v domácom prostredí Skelleftey pomerom 1:2. Cehlárik asistoval na presný zásah Langa v 15. minúte druhej tretiny. Na konte má 5 kanadských bodov po piatich odohratých zápasoch.