Main Content

POWER RANKING NHL: Čaká nás obhajoba v podaní Vegas alebo získa Stanley Cup Šimon Nemec?

piatok, 29. september 2023 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

Nová sezóna NHL začína už o niekoľko týždňov a viaceré zámorské portály riešia to, ktoré kluby budú v nasledujúcom ročníku najsilnejšie. Svoj Power Ranking priniesol aj zdroj menom Daily Faceoff. Bude tento menoslov zodpovedať realite?

Aktuálnym držiteľom Stanley Cupu sú hráči Vegas Golden Knights a papierové predpoklady napovedajú tomu, že hokejisti z Nevady budú vysoko aj v nasledujúcom ročníku. Ešte lepšie v tejto chvíli podľa Daily Faceoff pôsobia majstri z roku 2022, Colorado Avalanche. Tento tím bude zaujímavý aj zo slovenského pohľadu, pretože v ňom pôsobí Tomáš Tatar.

POWER RANKING NHL 2023/2024: 

TOP 10

1. Colorado Avalanche

2. Vegas Golden Knights

3. Carolina Hurricanes

4. New Jersey Devils

5. Dallas Stars

6. Edmonton Oilers

7. Toronto Maple Leafs

8. Tampa Bay Lighting

9. Ne York Rangers

10. Los Angeles Kings

Najhoršia 3:

Naopak, zámorskí novinári nedávajú prakticky nijaké šance Philadelphii Flyers, kde je horkokrvný tréner John Tortorella, play-off by malo jednoznačne ujsť aj Chicagu Blackhawks s draftovou jednotkou Connorom Bedardom a najhorším tímom celej NHL, podľa papierových predpokladov, je v tejto chvíli San Jose Sharks. Výhodou profiligy je ale to, že je nevyspytateľná a prináša viaceré nečakané príbehy. Môže to tak teda byť aj v tomto prípade.

30. Chicago Blackhawks

31. Philadelphia Flyers

32. San Jose Sharks