Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (29.9.): Mourinho sa bráni, súboj Chelsea a United o talent, Simons o budúcnosti + Makelele

piatok, 29. september 2023 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: Instagram

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Claude Makelele opustil Chelsea

Legendárny záložník Claude Makelele opustil manažment Chelsea FC. „Rozhodol som sa, po vzájomnej dohode s druhou stranou, že je čas na novú, sviežu výzvu." Makelele opustil Chelsea a taktiež aj Bruno Saltor, doterajší člen realizačného tímu. 

Mourinhov AS Rím má problém

AS Rím prehral včera s Janovom 1:4 a potvrdil, že je vo veľkej kríze. „Je to pravda, je to môj najhorší štart v pozícii trénera a najhorší štart AS Rím v histórii. Treba si ale uvedomiť, že AS Rím taktiež nikdy v histórii nehral dve európske finále v rade, čo sa nám podarilo." The Special One sa o svoju pozíciu zatiaľ nebojí. 

Prestupový súboj Manchestru United a Chelsea

Anglickí giganti Manchester United a Chelsea sú momentálne v prestupovom súboji o mladíka menom Lorran. Ide o veľký brazílsky talent, ktorý sa narodil v roku 2006 a v tejto chvíli je hráčom Flamenga v rodnej krajine. Hovorí sa o čiastke na úrovne 50 miliónov eur. 

Papu Gómez sa dočkal, má nový klub

Papu Gómez bol po konci v Sevilla FC bez klubu, ale momentálne je späť v jednej z TOP líg. Ako voľný hráč sa dohodol na kontrakte s talianskym klubom AC Monza. Klub reagoval na ACL zranenie svojej ofenzívnej opory Caprariho.

Xavi Simons je v RB Lipsko šťastný

Xavi Simons je momentálne na hosťovaní z PSG v RB Lipsko a futbal mu v tíme Red Bullu chutí. Mohol by sa z hosťovania stať trvalý prestup? „Vo futbale nemôžete nič predpovedať. Nikto nevie, čo sa o pár mesiacov stane. Cítim sa tu ako doma, užívam si to. Chcem byť úspešný a zapísať svoje meno do histórie Lipska."