Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (28.9.): Skvelí Slováci, Kometa Brno i zranenie Zadinu

štvrtok, 28. september 2023 10:47 | Autor: Róbert Kalnický

Jakub Demek
Jakub Demek | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Montreal je spokojný so Slovákmi

Montreal Canadiens v noci porazil Ottawu Senators. V zápase sa predstavili aj slovenskí útočníci Juraj Slafkovský a Filip Mešár. S výkonmi mladíkov draftovaných v prvom kole bol označený za perfektný. Slafkovský strelil gól, no popradský rodák vynikal vďaka svojmu korčuľovaniu a prehľadu v hre.

Kometa Brno prelomila smolu

Hokejisti Komety Brno dokázali konečne zabodovať naplno. V domácom prostredí sa hráči v bielo-modrých dresoch vytiahli proti Motoru České Budějovice. Po triumfe 4:0 sa odlepili od absolútneho dna a skočili na predposlednú pozíciu. Slováci však v zápase nebodovali. 

Pelletier musí ísť na operáciu

Marián Studenič v prvom prípravnom zápase vo farbách Seattlu Kraken nešetrne dohral Jakoba Pelletiera, ktorý opúšťal ľad v bolestiach. Mladík Calgary Flames bude musieť podstúpiť operáciu a s najväčšou pravdepodobnosťou bude chýbať v úvodných súťažných týždňoch nového ročníka.

Jakub Demek bojuje o miesto

V organizácii Vegas Golden Knights bojuje o svoje miesto Jakub Demek. Slovenský útočník nastúpil aj na nočné stretnutie proti Los Angeles Kings. Demek bol označovaný za hráča, od ktorého priaznivci Zlatých rytierov nemali veľké očakávania, no napokon je z neho jedna z najväčších komét predsezónneho kempu u šampióna NHL.

Nepríjemné zranenie Zadinu

Filip Zadina sa stal obeťou nepríjemného zákroku. V zápase proti Anaheimu Ducks útočníka San Jose Sharks nepríjemne dohral Alex Killorn. V závere a za rozhodnutého stavu Killorn nešetrne dohral českého útočníka, ktorý sa presunul predčasne do kabíny.