Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (28.9.): United rieši talent, Guardiola o vypadnutí, Osimhen či problém Maduekeho v Chelsea

štvrtok, 28. september 2023 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Carabao Cup spoznal osemfinálové dvojice

Anglický ligový pohár Carabao Cup včera spoznal svoje osemfinálové dvojice. V súťaži už nie je Manchester City, ktorý nestačil na Newcastle. Toto je žreb: Mansfield vs Port Vale, Ipswich vs Fulham, Manchester United vs Newcastle, Bournemouth vs Liverpool, Chelsea vs Blackburn, West Ham vs Arsenal, Everton vs Burnley a Exeter vs Middlesbrough.

Guardiola komentuje koniec v pohári

K prehre Manchestru City na pôde Newcastlu United v ligovom pohári 0:1 sa vyjadril aj kouč MCFC Pep Guardiola. „Myslíte si, že sme išli po quadruple? Sme viac než šťastní s treble. Gratulácia Newcastlu. Boli naozaj dobrí a zaslúžia si pochvalu."

Noni Madueke má v Chelsea problém

Chelsea včera porazila v ligovom pohári Brighton 1:0 a postúpila do osemfinále súťaže. V nominácii CFC nebol mladík Noni Madueke. Je zranený? „Nie, nie je. Len nebol nominovaný. V tomto prípade to o výbere, nie o zdraví," povedal kouč Mauricio Pochettino. 

Tréner Neapola hovorí o Osimhenovi

Victor Osimhen je pripravený súdiť SSC Neapol kvôli videu na TikToku. Včera však za klub nastúpil a v lige dokonca aj skóroval. Čo povedal tréner Rudi Garcia? „Po remíze s Bolognou sme boli frustrovaní, potom tá nešťastná vec na sociálnych médiách, čo nám taktiež nepomohlo. S Victorom som hovoril, je kľúčové, aby sa sústredil na zápasy." 

Manchester United pracuje na novej zmluve

Manchester United pracuje na novom kontrakte pre talentovaného mladíka Hannibala. Ten má aktuálne platnú zmluvu do roku 2024 s opciou na rok 2025. Red Devils by chceli, aby tento hráč ostal na Old Trafford dlhodobo. O mladíka mala v lete záujem Sevilla FC, ale Diabli ho nepustili preč.