Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (27.9.): Nový útok Juraja Slafkovského, Filip Mešár aj škrty v Calgary

streda, 27. september 2023 18:32 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slovenské trio prežilo prvé škrty

V Calgary Flames sa škrtali mená v prípravnom kempe. Pozitívnou správou je, že prvým rezom v kádri prešli aj všetky slovenskéh mená. Adam Ružička, Martin Pospíšil aj Samuel Honzek budú aj naďalej pokračovať v prvom tíme. Podľa zámorských reportov má najväčšiu šancu na vybojovanie miesta Adam Ružička.

Cory Schneider ukončil kariéru

S profesionálnym hokejom sa rozlúčil brankár Cory Schneider. Skúsený 37-ročný gólman počas svojej kariéry pôsobil v New Jersey Devils, Vancouveri Canucks a New Yorku Islanders. Práve za Ostrovanov odchytal jediné stretnutie. V uplynulom ročníku pôsobil prevažne v AHL v Bridgeporte.

Tomáš Jurčo s krátkodobou zmluvou

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo podpísal mesačnú zmluvu vo švajčiarskom tíme HC Davos. Skúsený slovenský útočník a držiteľ bronzovej medaily z olympiády v Pekingu sa pokúsi zabojovať o predĺženie spolupráce v tomto tradičnom švajčiarskom celku.

Slafkovský v novej formácii

Montreal Canadiens dnes odohrá druhé prípravné stretnutie. Habs sa predstavia proti Ottawe Senators a šancu dostane aj Juraj Slafkovský. Minuloročná draftová jednotka nastúpi na krídle druhej formácie po boku Harveyho-Pinarda a Dacha.

Filip Mešár je ospevovaný

Nielen Juraj Slafkovský, ale aj Filip Mešár pôsobí v tréningovom kempe Montrealu Canadiens. Práve tento slovenský útočník patrí medzi najpríjemnejšie prekvapenia v organizácii Habs. Viacero odborníkov sa zhoduje na tom, že je žhavým kandidátom na životnú sezónu.