Main Content

PRED SEZÓNOU: Calgary ako raj Slovákov! Flames budú v novej sezóne páliť súperov

streda, 27. september 2023 12:16 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Na 17. mieste sa v uplynulej sezóne umiestnilo Calgary Flames. Toto je analýza leta v tejto organizácii.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

Calgary Flames - 82 - 38 - 27 - 17 - 260:252 - 93

Ročník 2022/2023 bol pre Flames obrovským sklamaním. Po veľkých letných zmenách sa čakal výrazný posun smerom hore, avšak tím vedený skúseným Darrylom Sutterom sklamal na plnej čiare. Prvé nepostupové miesto bolo reálnym obrazom toho, čo sa v Alberte dialo. Aj preto prišla v lete ďalšia veľká víchrica v organizácii.

ODCHODY:

Tyler Toffoli - New Jersey Devils

Milan Lucic - Boston Bruins

Trevor Lewis - Los Angeles Kings

Troy Stecher - Arizona Coyotes

Mattew Phillips - Washington Capitals

Michael Stone - koniec kariéry

Nicolas Meloche - Columbus Blue Jackets

Nick Ritchie - St. Louis Blues

Veľké zmeny sa udiali najmä v bottom six. Organizáciu Plameňov totiž opúšťa viacero mien, ktoré pravidelne nastupovali v tretej či štvrtej formácii. S kariérou sa rozlúčila stálica defenzívy Michael Stone a v novom ročníku bude absentovať aj Troy Stecher, ktorý sa presunie do Arizony. Najväčším odcghodom však je trejd Tylera Toffoliho, ktorý bude hrať v New Jersey

PRÍCHODY:

Jegor Šarangovič - New Jersey Devils

Jordan Oesterle - Detroit Red Wings

Brady Lyle - St. Louis Blues

Samuel Honzek - draft

Najväčším príchodom je jednoznačne Jegor Šarangovič, ktorý prichádza v rámci trejdu za Tylera Toffoliho. Okrem neho sa do organizácie pridávajú aj obrancov Oesterle a Lyle. V Calgary sú nadšení z tohtoročného draftu, pretože si v prvom kole zvolili Samuela Honzeka. Práve tento hráč je budúcnosťou tohto tímu.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Jacob Markström (Dan Vladař)

Obrana:

Noah Hanifin - Rasmus Andersson

Nikita Zadorov - Mackenzie Weegar

Jordan Oesterle - Chris Tanev

Útok:

Jonathan Huberdeau - Elias Lindholm - Jegor Šarangovič

Dillon Dubé - Nazem Kadri - Adam Ružička

Andrew Mangiapane - Mikael Backlund - Blake Coleman

Jakob Pelletier - Matt Coronato - Walker Duehr

Na papieri vyzerá tím Plameňov naozaj veľmi dobre. Po minuloročnom neúspechu sú v Alberte hladní po náprave. Veľké očakávania sú nielen od hviezd, ale napríklad aj od Adama Ružičku či mladíkov Pelletiera a Coronata. V bráne bude stáť opäť Švéd Markström, ktorý by opäť potreboval dobrú sezónu.

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Tento rok Calgary vidíme naozaj vysoko. Dá sa očakávať, že pod vedením trénera Husku sa rozviažu ruky aj Jonathanovi Huberdeauovi či Nazemovi Kadrimu, takže by mohli zažiť ďaleko lepšie sezóny. Skvelý útočný potenciál, ktorý je doplnený o kvalitnú obranu bude nepríjemný pre každého. Náš tip na umiestnenie je 10. miesto.

SLOVÁCI V ORGANIZÁCII:

V Calgary pôsobí hneď trojica slovenských hokejistov. Stále miesto v zostave by mal mať Adam Ružičku, ktorého zmluva sa zmenila na jednocestnú. Na šancu bude čakať aj Martin Pospíšil, ktorý sa v prípave ukazuje vo výbornom svetle. Do budúcnosti Flames počítajú so Samuelom Honzekom. Práve on je jednou z budúcich hviezd Plameňov.